20 Απριλίου 2016

Ξεκίνησε η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής

Με σύνθημα «χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο, στο «Χυτήριο», παρουσίασε χθες Τρίτη το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας».

Εχοντας στο πλευρό της τους γονείς της Νίκο Κωνσταντόπουλο και Λίνα Αλεξίου, τους πρώην βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννη Σταθά, νεολαίους και πολλούς άλλους από τον καλλιτεχνικό, κινηματικό και δικηγορικό κόσμο, διακήρυξε ότι «δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».

Οταν η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε σε κάποια στιγμή πως «από τη σημερινή προσέλευση, έχουμε πολλούς λόγους να αισιοδοξούμε και αυτοί έχουν πολλούς λόγους να τρέμουν και να μην κοιμούνται» ένας οπαδός της φώναξε: «Με σένα καπετάνισσα», για να απαντήσει με το γνωστό χαμογελαστό της ύφος: «Καπετάνιος ο λαός».

Εξήγγειλε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, τη διαγραφή του χρέους και τόνισε:«Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν». 


Χαρακτηριστικό είναι το σήμα του νέου κόμματος που αποτελείται από ένα καράβι με έξι πανιά σε σχήμα «Δ», τα οποία συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής», που, όπως είπε, «χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζεται». Παράλληλα, επέμεινε σε βασικές αρχές που, ως γνωστόν, διέπουν την πολιτική της φιλοσοφία, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Δεν ξέχασε τους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε με σφοδρότητα σ΄αυτούς λέγοντας: «Πρέπει να φύγουν». Κατηγόρησε επίσης τους πρώην πολιτικούς της συνοδοιπόρους επειδή συνθηκολόγησαν και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας. 


Και μια προσθήκη, από σατιρική σκοπιά: 
Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την Καθημερινή.

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.grwww.ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου