19 Απριλίου 2016

Φωτογραφίες τριών Ελλήνων που χάρισαν το Πούλιτζερ στο Reuters

Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους ως μέλη της ομάδας του Reuters στο οποίο καταλήγει βραβείο από κοινού με τους New York Times.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters -ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης- αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους. Δείτε τις 
φωτογραφίες τους:

Φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη (Του ιδίου και η φωτογραφία επάνω αριστερά):

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη: 

Φωτογραφία του Άλκη Κωνσταντινίδη:

«Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει, πως η ανθρωπιά είναι ακόμη ζωντανή» είπε ο Γιάννης Μπεχράκης. «Κάναμε να ακουστεί η φωνή αυτών των ανθρώπων και τώρα, με το Πούλιτζερ, αισθανόμαστε ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται και επαγγελματικά» ανέφερε.

Πηγή: Στοιχεία από www.protothema.gr και www.tovima.gr 19.04.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου