20 Απριλίου 2016

Προκλητικός ο Κατρούγκαλος, εξαιρεί τις συντάξεις των βουλευτών από το νέο ασφαλιστικό

Την ώρα που μειώνουν συντάξεις, κάνουν περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα και αυξάνουν τους φόρους, το υπουργείο Εργασίας, αφήνει τους βουλευτές και ορισμένες ακόμα κοινωνικές κατηγορίες «εκτός»!.

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

O υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα 
στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», παραδέχτηκε την ειδική ρύθμιση. 

Ερωτηθείς, αρχικά για τις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού, τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».

Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012»!. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 3 του νομοσχεδίου οι διατάξεις του ασφαλιστικού δεν έχουν εφαρμογή, μεταξύ άλλων και "για τους βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 91/1943 (129 Α), του ν.δ. 99/1974 (295 Α) και του άρθρου 9 του ν. 2703/1999 (72 Α)"

«Όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα. Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλες οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012, αυτές δηλαδή που δόθηκαν χωρίς εισφορές», είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας.

Μάλιστα σημείωσε πως όλες οι συντάξεις αυτές δεν δίνονται από τον ενιαίο φορέα αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό

Με άλλα λογια μιλάμε για συντάξεις, για τις οποίες δεν καταβλήθηκαν εισφορές, για συντάξεις που καταβάλονται αποκλειστικά από τους φόρους που καταβάλουν οι έλληνες πολίτες...

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πια...

Πηγές: Με στοιχεία από www.antenna.gr, www.protothema.gr






yle="text-align: center;">

3 σχόλια:

  1. Το χιούμορ μας έλειψε κ. Κατρούγκαλε!: Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε στον ΑΝΤ1 «Μοιράζουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο... Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα!» επισήμανε.» πηγή: tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή κ. Κατρούγκαλε! αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να υπάρξουν οι τόσο έντονες αντιδράσεις για να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να παρέμβει! Έτσι διαβάζω σήμερα (στο kathimerini.gr) πως και οι βουλευτικές συντάξεις θα ενταχθούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρωθυπουργός του ζήτησε σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, να ενταχθούν και οι συντάξεις των βουλευτών στον ενιαίο φορέα (ΕΦΚΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή