18 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.5.2016

Spiegel: 1,5 δισ. ευρώ για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία από τον TAP. Η κατασκευή του μεγάλου Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) είναι η μεγαλύτερη άμεση επένδυση από το εξωτερικό στην Ελλάδα,
η οποία ελπίζει σε ανάλογες χρηματικές ροές, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

ΔΝΤ: Περίοδος χάριτος μέχρι το 2040; Σύμφωνα με τη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το ΔΝΤ προτείνει να σταματήσει η Ελλάδα την αποπληρωμή δανείων μέχρι το 2040 ή να παγώσει τα επιτόκια, συναντά ωστόσο την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απέρριψε η Αθήνα το τουρκικό αίτημα για δίωξη του Ελληνα πιλότου. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα που υπέβαλε προ διμήνου εισαγγελέας της Αγκυρας, ζητώντας δικαστική συνδρομή από τη χώρα μας προκειμένου να κινηθεί δικαστική διαδικασία αποζημίωσης σε βάρος Ελληνα πιλότου, τον οποίο οι τουρκικές αρχές εμπλέκουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στις 8 Οκτωβρίου του 1996. 

Πλήρης αυτονομία της ΓΓΔΕ. Πλήρως αυτόνομη από την κυβέρνηση και με ισχυρή παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της, θα είναι η Αρχή Δημοσίων Εσόδων που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη Γενική Γραμματεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει η «Καθημερινή». 

Σε αρνητικό πληθωρισμό ξανακύλησε η ευρωζώνη παρά τον αγώνα της ΕΚΤ. Οι τιμές στη ζώνη του κοινού νομίσματος μειώθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, παρά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 80 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα που έχει εξαπολύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση. Ένα όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε την Τετάρτη από διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί έσπευσαν να βγουν απ' αυτό κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης εναντίον της αστυνομικής βίας η οποία είχε απαγορευθεί, αναφέρει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.

Οι προκλήσεις του νέου καγκελαρίου της ΑυστρίαςΛίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία ο πρόεδρος των Aυστριακών Σιδηροδρόμων Κρίστιαν Κερν ορκίστηκε καγκελάριος της χώρας, ύστερα από την αιφνίδια παραίτηση του Βέρνερ Φάιμαν την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα ο Κερν εκλέχθηκε στη θέση του αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ). 

Η Αριστερά ενώνεται στην Ισπανία ενόψει εκλογών. Δυο αριστερά κόμματα στην Ισπανία ενώνουν τις δυνάμεις τους και αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό στις νέες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Ιουνίου. Ωφελημένος εμφανίζεται ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

H ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας. Tο 15ο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας το βράδυ της Τρίτης στο «άδειο» ΟΑΚΑ με 2-1 του Ολυμπιακού. Με γκολ του Μάνταλου στο 39’ και του Τζεμπούρ στο 51’ η μαχητική ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα απέναντι σε έναν νωθρό και αδύναμο Ολυμπιακό. Στο 84' ο Ολυμπιακός με σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες μείωσε το σκορ σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Αναβάθμιση για Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, υποβάθμιση για Ιταλία από UBS. Η ελβετική τράπεζα UBS αναβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία για το τρέχον έτος αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την Ιταλία.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου