28 Μαΐου 2016

Η Πελοπόννησος πρώτη στη λίστα του Lonely Planet για το 2016

«Ενας προσιτός οικονομικά θύλακας με απίθανα αξιοθέατα και αρχαιότητες». Ετσι χαρακτηρίζει ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος ταξιδιωτικών οδηγών στον κόσμο την Πελοπόννησο

«Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα τείνουν να κατευθύνονται προς τα αμέτρητα νησιά

το καλοκαίρι ή να επισκέπτονται την Αθήνα για να θαυμάσουν από κοντά την Ακρόπολη, κι έτσι μένει πίσω, ξεχασμένη, μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της χώρας, η Πελοπόννησος». 

Με αυτά τα λόγια αρχίζει το κείμενο που δημοσιεύει ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εκδοτικός οίκος ταξιδιωτικών οδηγών, που ιδρύθηκε το 1972 στην Αυστραλία. Το Lonely Planet είναι βέβαιο: το καλύτερο μέρος για να ταξιδέψει κανείς στην Ευρώπη το 2016 είναι η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Πελοπόννησος είναι ένας προσιτός οικονομικά προορισμός, που διαθέτει υπέροχα αρχαία αξιοθέατα, όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διασκορπισμένα μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που συντίθεται από γραφικά χωριά, γαλαζοπράσινα νερά και χιονισμένες βουνοκορφές. 


Το ειδυλλιακό τοπίο της Αρχαίας Ολυμπίας

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, ο Lonely Planet προτείνει στους αναγνώστες του, να κάνουν πεζοπορία στο νέο μονοπάτι του Μαινάλου, να διασχίσουν τον ισθμό της Κορίνθου και να επισκεφθούν τους φημισμένους σε όλο τον κόσμο αμπελώνες της Νεμέας, όπου θα δοκιμάσουν το περίφημο κρασί της. 


Οι εντυπωσιακοί αμπελώνες της Νεμέας

Προτείνει επίσης να εξερευνήσουν τα παλιά ναυάγια στον βυθό του Ναυαρίνου, να περιηγηθούν στη Μάνη με τους εντυπωσιακούς πέτρινους πύργους της που έχουν μετατραπεί σε μπουτίκ ξενοδοχεία ή να περπατήσουν στα μαγευτικά μεσαιωνικά στενά στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Για αξέχαστο, χαλαρό μεσημεριανό φαγητό, ο ταξιδιωτικός οδηγός, συστήνει το Ναύπλιο, το οποίο συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με την ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική και τις γραφικές πλατείες. 


Το μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς πάνω στη θάλασσα

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Πελοπόννησος είναι ο τέλειος προορισμός για να απολαύσει κανείς στιγμές της ελληνικής παράδοσης, σε συνδυασμό με τη μακραίωνη ιστορία και τα τοπία που εμπνέουν και κόβουν την ανάσα». Κάπως έτσι καταλήγει το κείμενο του ταξιδιωτικού οδηγού, για την όμορφη αυτή περιοχή της Ελλάδας, την οποία και εμείς οι Ελληνες φαίνεται να ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια.

Δείτε στο βίντεο του Lonely Planet τις εντυπωσιακές εικόνες από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου: 



Μετά την Πελοπόνησο: 

Ο επόμενος προορισμός που προτείνει ο Lonely Planet για το 2016 είναι η Ωρχους στη Δανία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017 καθώς και Ευρωπαϊκή Περιοχή Γαστρονομίας.

Ακολουθούν η Βενετία, στην οποία φέτος κλείνουν 500 χρόνια από τη δημιουργία του βενετσιάνικου εβραϊκού γκέτο και η μαγευτική κοιλάδα της Δορδόνης στη Νοτιοδυτική Γαλλία, με τα μεσαιωνικά κάστρα και τα καταπράσινα τοπία. 


Βενετία

Επίσης ο ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει τη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, μια πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ότι ζεις το μεγαλείο της εποχής της Αυστροουγγαρίας. Ακολουθούν η περιοχή του Γουόρικσαϊρ στη Βρετανία με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σέξπιρ και η Εξτρεμαδούρα στη δυτική Ισπανία, μια ορεινή περιοχή σχεδόν άγνωστη, γεμάτη δάση, λίμνες και ποτάμια, σε μία χώρα που θεωρείται από τους πιο hot προορισμούς στην Ευρώπη.

Οι επόμενοι κάπως κάπως απροσδόκητοι προορισμοί για το 2016 είναι η ανατολική, ξεχασμένη, ακτή της Τενερίφης, στα Κανάρια Νησιά, με τα πολύχρωμα χωριά που ζωντανεύουν το τοπίο, το νησί Τέξτελ στη Βόρεια Θάλασσα, το μεγαλύτερο της Ολλανδίας, με τις εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες και τους αμμόλοφους, το οποίο είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, και τέλος η βόρεια Δαλματική Ακτή στην Κροατία, με τα μεσαιωνικά κάστρα, τα γραφικά χωριά και τα πεντακάθαρα νερά.

Πηγή: www.protagon.gr

Στην πρώτη φωτογραφία επάνω αριστερά η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου