27 Μαΐου 2016

Πήραν τα… φτυάρια οι ηγέτες στη Σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη η διήμερη σύνοδος των G7 στο Ίσε Σίμα της Ιαπωνίας. Μπορεί στο επίκεντρο των συνομιλιών των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου να βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, μπορεί ακόμη να συζήτησαν για την προσφυγική κρίση,
τον πόλεμο στη Συρία, τη διένεξη στην Ουκρανία, το πιθανό Brexit και άλλα παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα, αλλά πήραν και τα φτυάρια και φύτεψαν δέντρα!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε υποδέχθηκε τους ηγέτες της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Καναδά σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους της χώρας, στο Ίσε Σίμα. Εκεί βρίσκεται η λειψανοθήκη της θεάς του ήλιου Αματεράσου Ομικάμι, της μεγαλύτερης θεότητας της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 2.000 χρόνια από ξύλο. 


Όμως, στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι και του Καναδά Ζυστίν Τριντό, καθώς και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, πήραν τα φτυάρια και στο πλαίσιο μιας συμβολικής τελετής φύτεψαν δέντρα κέδρου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον τύπο, δεσμευτικά συμπεράσματα από τις συνομιλίες δεν αναμένονται, ωστόσο είναι σημαντικές οι διμερείς επαφές που μπορούν να έχουν οι ηγέτες κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου.

Πηγές: Με στοιχεία από www.protothema.gr, www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου