18 Μαΐου 2016

Spiegel: 1,5 δισ. ευρώ για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία από τον TAP

«Για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού είναι πράγματι λόγος για εορτασμό. Περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία, πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη επένδυση γενικώς», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», αναφερόμενο στην κατασκευή του μεγάλου Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που εγκαινιάστηκε χθες από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η κατασκευή θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας και 150 εταιρείες θα πάρουν παραγγελίες, μια επειγόντως αναγκαία ώθηση για μια χώρα όπου ένας στους τέσσερις είναι άνεργος» τονίζει.

Με την κατασκευή του ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας στη Δυτική Ευρώπη «η ΕΕ καθίσταται ενεργειακά πιο ανεξάρτητη από τη Ρωσία και η Αθήνα υπολογίζει σε οικονομική ώθηση» σημειώνει το «Spiegel».

Ο ευδιάθετος Αλέξης Τσίπρας, όπως λέει το περιοδικό, αναφέρθηκε στη χρονική σύμπτωση της κατασκευής του αγωγού με το επιτυχημένο κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο «αποτελεί το τέλος της οικονομικής αστάθειας και της ανασφάλειας», όπως είπε. 

«Η έναρξη της τροφοδοσίας με αέριο τοποθετείται στο 2020 και πρόκειται να εφοδιάσει κατ’ αρχάς επτά εκατομμύρια νοικοκυριά και θα μπορούσε να διπλασιασθεί στο μέλλον», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο αναφέρεται και σε σχετική δήλωση του Έλληνα υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστου Σπρίντζη στο «Spiegel» online ότι «είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα και μια μέρα η οποία σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης», την οποία χαρακτηρίζει ως αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, αφού «στην αντιπολίτευση είχε επικρίνει την προκάτοχο συντηρητική κυβέρνηση για τη συμφωνία ΤΑΡ, διότι αυτή εξυπηρετούσε μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες και τις ΗΠΑ», όπως γράφει.

Πηγές: Στοιχεία από www.skai.gr και www.avgi.gr 

Και από την πλευρά της σάτιρας ένα χαρακτηριστικό σκίτσο, με τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το αγωγό ΤΑΡ, σήμερα στην Καθημερινή: 
 

Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου