15 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.5.2016

(upd) Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση φόρων αντί της περιστολής δαπανών. Λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν: «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση... οι ελληνικές αρχές όμως πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες». 

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας. Δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις, όπως ζητάει το ΔΝΤ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε (!). 
Σχετική ανάρτηση: Αυταπάτες ή απατηλές δηλώσεις Κατρούγκαλου;  

Επιστροφή στις αγορές το 2017 «βλέπει» ο Αλ. Τσίπρας. Πεπεισμένος για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο επόμενο έτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Real News. Εκφράζει επίσης αισιοδοξία για έξοδο από το μνημόνιο πριν την προγραμματισμένη λήξη του.

Επιθέσεις κουκουλοφόρων με φωτοβολίδες εναντίον ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Δύο επιθέσεις με φωτοβολίδες, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι, στις 01.40 και 01.55 τα ξημερώματα.

Μητσοτάκης: Αυτή η κυβέρνηση θα είναι μία κυβέρνηση φθοράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν θα δώσουν τελικά λύση στο πρόβλημα της οικονομίας και είπε ότι το πακέτο των 5,4 δις ευρώ και των 3,6 δις ευρώ του προληπτικού "κόφτη", είναι το τίμημα της προσωπικής πολιτικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. 

Το υπερταμείο θα δοκιμάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Σε πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, εκφράζονται φόβοι ότι θα εξελιχθεί το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. 

Φίλης: Το ολοήμερο σχολείο δεν κόβεται. Το ολοήμερο δεν κόβεται, θα γίνει τρίωρο, δήλωσε ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι 8 με 1.15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 4 το απόγευμα. 

Ήταν «Χαστούκι στη Ρωσία» η νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision; Η Ουκρανία θριάμβευσε στο χθεσινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με ένα πολιτικά φορτισμένο και ιδιαίτερα συγκινητικό κομμάτι με ερμηνεύτρια την ταλαντουχα Jamala. Όμως πολλά διεθνή ΜΜΕ σχολίασαν ότι το έβγαλαν πρώτο με καθαρά "πολιτικά κριτήρια", ενώ χαρακτήρισαν τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision σαν «χαστούκι στο πρόσωπο της Ρωσίας». 

Εκδηλώσεις στο Μουσείο της ΤτΕ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος γιορτάζει εφέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με προγραμματισμένες ξεναγήσεις και διευρυμένο ωράριο, ενώ παίρνει μέρος και στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ειδικές εκδηλώσεις. 

Διαδήλωσαν για την Ειρήνη – Ολοκληρώθηκε η 36η Μαραθώνια ΠορείαOλοκληρώθηκε η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με αφετηρία το Μαραθώνα και τερματισμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Τα κεντρικά συνθήματα – διεκδικήσεις των ειρηνοδρόμων ήταν: Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Πέθανε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Μόντυ Στερνς. Ο Μόντυ Στερνς ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά την δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι ελληνοαμερικανικές σχάσεις την περίοδο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου