25 Μαΐου 2016

Eurogroup: Στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί!

Παλλά τα σχόλια που ακούσαμε ή διαβάσαμε σήμερα για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup. Επιλέγουμε ένα, ίσως το πιο εύστοχο, της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt*:

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κέρδισε, το ΔΝΤ υποχώρησε και η Ελλάδα για άλλη μια φορά σώθηκε. Στις τρεις αυτές προτάσεις συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας το βράδυ – τουλάχιστον επιφανειακά ιδωμένο. Έντεκα ώρες πάλευαν οι υπουργοί Οικονομικών για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον με το τεράστιο χρέος της μικρής χώρας. Στο τέλος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατάφερε να επιβληθεί: ο Σόιμπλε δεν θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους πριν από το 2018. Και έτσι ακριβώς θα γίνει τώρα. Από το 2018 οι χώρες της Ευρωζώνης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ελαφρύνει το χρέος της».

Και το σχόλιο καταλήγει: «Η μέρα της μεγάλης διάσκεψης για το χρέος, στην οποία τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα διαγράψουν ένα μέρος του δανείου, θα έρθει κάποτε. Τότε όμως ο Σόιμπλε δεν θα είναι πλέον υπουργός Οικονομικών και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος του Eurogroup. Με αυτό το θέμα θα ταλαιπωρηθεί μια νέα γενιά πολιτικών». 

Ο τίτλος του παραπάνω σχολίου της Handelsblatt είναι: «Κρατήθηκαν τα προσχήματα, η Ελλάδα σώθηκε».

Πιο απλά η Handelsblatt μας επισημανεί το γνωστό πλέον: "Στο τέλος κάθε Eurogroup πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί! 

* Πηγή: http://dw.com/p/1Iu1B 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου