30 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.5.2016

 (upd) Στη Βουλή φέρνει η Ν.Δ. το ζήτημα με τις offshore. Επίκαιρη επερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα σύσσωμη η Κ.Ο. της ΝΔ, με αντικείμενο την αλλαγή του νόμου περί «πόθεν έσχες», βάσει της οποίας υπό προϋποθέσεις υπουργοί και βουλευτές μπορούν να είναι μέτοχοι σε εταιρείες με έδρα χώρες οι οποίες έχουν ευνοϊκή φορολογική πολιτική. Μεταξύ άλλων η επερώτηση αναφέρει: "Γιατί ενώ με το προηγούμενο καθεστώς υπήρχε απόλυτη απαγόρευση να κατέχουν πολιτικοί εξωχώριες εταιρείες (offshore), σε 39 Κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, τώρα με το νομοθέτημα σας επιτρέπεται στα 26 απ’ αυτά; Ποια είναι η σκοπιμότητα της εν λόγω ρύθμισης;"... 

Ανάκληση της ρύθμισης για τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore, ζητά η Φ. Γεννηματά«O ελληνικός λαός περιμένει, από τον κ. πρωθυπουργό, εξηγήσεις... Ποιο είναι το κίνητρο που τους οδήγησε να καταργήσουν τον νόμο ΠΑΣΟΚ, που απαγόρευε off shore σε υπουργούς;», επεσήμανε, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την άμεση ανάκληση της σχετικής ρύθμισης, ως τη μόνη σοβαρή απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση. 
Σχετική ανάρτηση: Ο νέος νόμος για τις offshore εταιρείες καλύπτει κάποιους πολιτικούς; 

Διαφωνία με τους δανειστές για το ΕΚΑΣ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Με κεντρική διαφωνία για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με στόχο να έχει κλείσει το ζήτημα των προαπαιτούμενων, άρα και η αξιολόγηση, έως την Τετάρτη, εν όψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ. 

Σταθάκης: Στόχος ο μηδενισμός οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες. Τον μηδενισμό των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες το επόμενο 12μηνο έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης από το βήμα του επιχειρηματικού φόρουμ «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα». 

Ακόμα μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ύφεση στις αρχές του 2016. Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, αντί για 1,3% που ήθελαν οι πρώτοι υπολογισμοί. 

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), θα παρευρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. 

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική τής χώρας, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. 

Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στους κρίκους. Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται στην Βέρνη, κατέκτησε την Κυριακή, για δεύτερη σερί χρονιά, ο Λευτέρης Πετρούνιας. 

Νέα Ειδομένη με 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες στο Πολύκαστρο Κιλκίς. «Νέα Ειδομένη» έχει δημιουργηθεί σε τρία σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς, εκατέρωθεν της εθνικής Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, μετά και την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού, αρνούμενοι να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας. Η αστυνομία προετοιμάζεται να τους απομακρύνει. 

Συμμαχία Σαντίκ Καν και Ντ.Κάμερον εναντίον του Brexit. Αφού του άσκησε δριμεία κριτική, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σύναψε μια συμφωνία σήμερα με τον δήμαρχο του Λονδίνου από το Εργατικό Κόμμα, τον Σαντίκ Καν, με στόχο να υπερασπιστούν από κοινού την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο άνδρες ανέβηκαν μαζί στο βήμα σε μια εκδήλωση στο νοτιοδυτικό Λονδίνο για να εγκαινιάσουν το λεωφορείο της εκστρατείας «Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη» ("Britain Stronger in Europe") και να απευθύνουν έκκληση στους Βρετανούς να αποφασίσουν κατά της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τούρκος ΥΠΕΞ: Χωρίς κατάργηση της βίζας, δεν υπάρχει συμφωνία για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα γυρίσει την πλάτη στη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν οι τούρκοι πολίτες δεν εξαιρεθούν από το καθεστώς της βίζας στις μετακινήσεις τους στη ζώνη Σένγκεν, προειδοποίησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. 

Νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη Γαλλία
Κυβέρνηση και συνδικάτα αδυνατούν προς το παρόν να βρουν συμβιβαστική λύση για την προωθούμενη εργασιακή μεταρρύθμιση. Σοβαρό χάσμα παρατηρείται και ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου