29 Μαΐου 2016

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ στα πέναλτι

Ο 61ος τελικός του Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με 5-3 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση ο αγώνας στο «Τζουζέπε Μεάτσα» τελείωσε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Για 11η φορά στην Ιστορία της η Ρεάλ Μαδρίτης ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης. Πέντε εξ αυτών στην... εποχή Champions League, ενώ από την άλλη η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που καταφέρνει να παίξει σε τρεις τελικούς, αλλά δεν κατάκτησε ποτέ το τρόπαιο. Το βραδύ του Σαββάτου το έχασε στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας ως «μοιραίο παίκτη» τον Χουανφραν, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας και στη συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε το Κύπελλο στους «μερένγκες». 

 Το γκολ του Ράμος της Ρεάλ

Ο τελικός του Μιλάνου μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά ήταν συγκλονιστικός και κράτησε σε μεγάλη αγωνία όλους όσους τον παρακολούθησαν. Είχε πάθος και ένταση και στα 120 λεπτά, σκληρές μονομαχίες, μία άψογη διαιτησία από τον Κλάτενμπεργκ (ο ένας εκ των συνεργατών του ελέγχεται μόνο για το οφσάιντ του Ράμος) και ανέδειξε την Ρεάλ νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Η εκτέλεση του χαμένου πέναλτι από τον Γκριεζμάν

Το χαμένο πέναλτι της Ατλέτικο από τον Γκριεζμάν, η μπάλα χτυπά στο δοκάρι

Ο τελικός του Μιλάνου είχε δύο όψεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, οι παίκτες της είχαν την κατοχή της μπάλας και κυριαρχούσαν στη μεσαία γραμμή. Στο διάστημα αυτό (στο 15΄) η Ρεάλ πέτυχε και το γκολ με τον Σέρχιο Ράμος, από θέση όμως οφσάιντ του σκόρερ. Στην επανάληψη η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη και με την «χρυσή αλλαγή» του Ντιέγκο Σιμεόνε, τον Καράσκο, έφτασε στην ισοφάριση στο 79΄από την ασίστ του Χουανφράν. 

Οι «μερένγκες», πάντως, θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα από το γκολ της ισοφάρισης, καθώς έχασαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά με τον Μπενζεμά στο 70΄ και στο 78΄ αρχικά με το Ρονάλντο και στη συνέχεια της φάσης με τον Μπέιλ. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις ο Όμπλακ κράτησε όρθια την Ατλέτικο με δύο σπουδαίες επεμβάσεις που έκανε, ενώ το σουτ του Ουαλού απόκρουσε πάνω στη γραμμή ο Γοδίν. Ακριβώς στην αντεπίθεση που έβγαλαν οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στο 1-1 και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από 2 χρόνια στη Λισαβόνα, πάλι μετά το 1-1. 

Το 1-1, το γκολ της ισοφάρισης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ εν δράσει

Στην παράταση οι παίκτες των δύο φιναλίστ τα έδωσαν όλα, αλλά ήταν εμφανής η κούραση στις προσπάθειές τους κι έτσι προτίμησαν να μη ρισκάρουν. Χωρίς ευκαιρίες κύλησε και το έξτρα ημίωρο του τελικού και όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. 

Εκεί όπου οι πρώτοι επτά παίκτες που χτύπησαν πέναλτι ευστόχησαν (Ράμος, Μπέιλ, Βάθκεθ και Μαρσέλο για τη Ρεάλ, Γκάμπι, Γκριεζμάν και Σαούλ Νίγκεθ για την Ατλέτικο) και στη συνέχεια ο Χουανφραν σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νάβας. Τελευταίος εκτέλεσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος νίκησε τον Όμπλακ και με το γκολ αυτό από το σημείο του πέναλτι οι «μερένγκες» ξέσπασαν σε πανηγύρια.

Το χαμένο πέναλτι του Χουάνφραν

Τέλος, Πανηγυρισμοί για τη Ρεάλ

Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές Ευρώπης

Φωτογραφίες: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου