26 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.5.2016

Άρθρο Πούτιν στην Καθημερινή για τη συνεργασία της Ρωσίας με Ελλάδα και Ευρώπη. Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος. 

Νέες διαπραγματεύσεις για ΕΚΑΣ, υπερταμείο και κόκκινα δάνεια. Επιχειρείται να κλείσουν οι "αστερίσκοι" στα προαπαιτούμενα των 10,3 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθούν τα κείμενα του μνημονίου. Σχεδιάζονται τηλεδιασκέψεις με τους θεσμούς, στόχος εκταμίευση των πρώτων 7,5 δισ. ευρώ στο β΄ 15ήμερο του Ιουνίου.

Κερδισμένοι και χαμένοι από τη συμφωνία στο Eurogroup. Με «κερδισμένο» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, που κατάφερε να περάσει την άποψή του ότι δεν απαιτούνται ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, και «χαμένους» την Ελλάδα και το ΔΝΤ που αρκέστηκαν σε μία υποσχετική για ρύθμιση του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η προσωρινή συμφωνία των δύο πλευρών. 

WSJ: Τσίπρας, ο μεγάλος νικητής της συμφωνίας στο Eurogroup. Κατάφερε και πάλι να θωρακίσει την εκλογική βάση του από τις περικοπές, οι όποιες εδώ και καιρό το ΔΝΤ επιμένει ότι είναι απαραίτητες για να θέσουν τα οικονομικά της Ελλάδας σε βιώσιμη βάση, αναφέρει σε άρθρο του ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal. Η συμφωνία είναι επίσης μια μερική νίκη για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει. 

Πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά. Πλαφόν στη χρήση μετρητών στις συναλλαγές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θέτει το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, θα προβλέπει ότι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ για φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα (κάρτες, διατραπεζικά κ.λπ.). 

Μητσοτάκης: Ακραίο σημείο φαυλότητας η παραμονή υπαλλήλων με πλαστά πτυχία. Παρέμβαση στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων για δημοσίους υπαλλήλους που, αποκαλύφθηκε ότι, διαθέτουν πλαστά πτυχία έκανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχετική ανάρτηση: Μόνο στην Ελλάδα: Nομιμοποίηση πλαστών πτυχίων! 

Γιούνκερ-Τουσκ:Μήνυμα σταθερότητας από Eurogroup για την Ελλάδα. Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του GF στην περιοχή της Ise –Shima της Ιαπωνίας.

Obama: Η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί. "Yπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7. 

Υποχώρησε η γη στη Φλωρεντία. Μέρος του οδοστρώματος κατά μήκος του ποταμού Αρνου της Φλωρεντίας, λίγα μόλις μέτρα από την ιστορική γέφυρα του 14ου αιώνα Πόντε Βέκιο, υποχώρησε χθες το πρωί παρασύροντας σταθμευμένα οχήματα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί. 

Διώξεις σε πάνω από 70 άτομα για τα επισφαλή δάνεια της PRO BANK. Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε πάνω από 70 άτομα, υπαλλήλους και στελέχη της Τράπεζας PRO BANK, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για χορήγηση δανείων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις. 
 
Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε δύο έργα από την Ελλάδα. Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση τιμήθηκαν στο θέατρο Zarzuela της Μαδρίτης, οι νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016. Στην κατηγορία «Αποκατάσταση» τιμήθηκαν δύο εξαιρετικά ελληνικά έργα, ο Βυζαντινός Ναός Αγίου Πέτρου στη Καστάνια της Μεσσηνιακής Μάνης, και ο Παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών, έργο που τιμήθηκε επιπλέον και με ένα από τα επτά Grand Prix της διοργάνωσης. 

Ολοκληρώνεται η επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη. Σήμερα, τρίτη ημέρα έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα από τον καταυλισμό σε οργανωμένες δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, περίπου 150 άτομα με τα μισθωμένα πούλμαν, ενώ πολλοί έχουν μετακινηθεί μόνοι τους.

Οι απεργίες ακινητοποιούν την Γαλλία: 
Ετοιμάζονται καταλήψεις και στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Το 40% των βενζινάδικων στο Παρίσι αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα τροφοδοσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου