29 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.5.2016

Το διπλό μήνυμα Πούτιν και πώς «μεταφράζεται». Ως επίσκεψη με διπλό ενδιαφέρον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό γίνεται αντιληπτή η προχθεσινή επίσκεψη του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα. Ρωσικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πολύ ευρύτερο, έξω από την Ελλάδα, ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του κ. Πούτιν με κύριο αποδέκτη το ΝΑΤΟ. Ο κ. Πούτιν απέφυγε κάθε συζήτηση για το καθεστώς της Κριμαίας, ενώ ζήτησε την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για την αύξηση της αυτονομίας των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.

Τηλεδιάσκεψη για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα. Μία εβδομάδα διορία έχει το οικονομικό επιτελείο για να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς. 

«Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμά η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».  

Συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Πετύχαμε για πρώτη φορά δημόσια αναγνώριση από όλους τους Ευρωπαίους και τους θεσμικούς εταίρους μας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσιαστικής απομείωσής του» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Δημιουργείται ο «διάδρομος» για έξοδο από την κρίση σημειώνει.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες υπογράμμισε χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Κυβέρνηση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στην χερσόνησο του Άθω. 

SZ: Σε ριψοκίνδυνη συμφωνία για το χρέος συναίνεσε ο Σόιμπλε. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά τις εκλογές του 2017, δεν είναι να τον ζηλεύεις, διότι θα πρέπει να συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Μείωση των τελών κυκλοφορίας μέσω μικρής επιβάρυνσης της βενζίνης. Σχέδιο για επιβάρυνση μερικών λεπτών στην βενζίνη, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης.  

Βραζιλία: Δεν αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο απέρριψαν το ενδεχόμενο να αναβληθεί ή να ακυρωθεί η διοργάνωση, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο, παρά τη σχετική έκκληση 150 ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας, που επικαλέστηκαν τους κινδύνους λόγω της επιδημίας του ιού Ζίκα. 

DW: 100 χρόνια από την «κόλαση του Βερντέν». Τα χαρακώματα του Βερντέν είναι εμβληματικά για την πιο σκοτεινή σελίδα της γαλλογερμανικής ιστορίας, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. 100 χρόνια μετά τις δραματικές μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου Μέρκελ και Ολάντ συμμετέχουν στην τελετή μνήμης. 

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ στα πέναλτι. Ο 61ος τελικός του Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με 5-3 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση ο αγώνας στο «Τζουζέπε Μεάτσα» τελείωσε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου