16 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.5.2016

(upd) Σειρά δαπανών που θα κόβονται πριν από μισθούς και συντάξεις μελετά το Μαξίμου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε περίπτωση δημοσιονομικών αστοχιών, ο αυτόματος διορθωτικός μηχανισμός θα περικόπτει πρώτα δημόσιες επενδύσεις, προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλες κοινωνικές παροχές, προτού «αγγίξει» τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Κόφτης και χρέος τα δύο «αγκάθια» μέχρι το Euroworking Group. Ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης των αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους και το θέμα της νέας ελάφρυνσης του χρέους είναι τα δύο «αγκάθια» στα οποία θα πρέπει να δοθεί λύση έως τη Δευτέρα, 23 Μαίου, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου το Euroworking Group (EWG). 

Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ, έμμεσης φορολογίας, ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών (κόφτης) αναμένεται να κατατεθεί ως την Τετάρτη με την διαδικασία του κατ' επείγοντος. 

Κουρουμπλής: Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ. Ο κ Κουρουμπλής επιβεβαίωσε όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο όπως η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές. 
 
Σύγκρουση οχημάτων του ΟΣΕ στις Σέρρες - Δύο νεκροί. Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άνθρωποι, ενώ δυο ακόμη τραυματίστηκαν, τη Δευτέρα στις Σέρρες όταν δυο οχήματα του ΟΣΕ συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Όπως έγινε γνωστό, στο δυστύχημα ενεπλάκησαν ένα αυτοκινούμενο σιδηροδρομικό όχημα γραμμής και ένα μηχανοκίνητο όχημα γραμμής που έκανε ψεκασμούς. 

ΚΥΠΡΟΣ: Προς πολυκομματική βουλή εν μέσω μεγάλης αποχής
. Σε ένα κλίμα χαμηλού, γενικά, ενδιαφέροντος από την πλευρά των ψηφοφόρων, η Κύπρος διανύει την τελευταία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου. Η σειρά των πρώτων κομμάτων δεν φαίνεται να διαφοροποιείται. Το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού διατηρεί –σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- την πρώτη θέση, ενώ το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ, τη δεύτερη. Στην Τρίτη, αλλά σε μεγάλη απόσταση, βρίσκεται το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου δείχνουν να κινούνται στα ίδια περίπου ποσοστά, μεταξύ 4 και 7%. 

Αλλάζουν χέρια οι εταιρείες Γιούλα και Ανδρομέδα. Δύο κυοφορούμενες εδώ και καιρό επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, κόντρα στο αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πώληση της Υαλουργίας Γιούλα και της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Ανδρομέδα. Πρόκειται για στοχευμένες εξαγορές εταιρειών που ναι μεν έχουν έδρα την Ελλάδα, αλλά με μικρή εξάρτηση από την ελληνική αγορά. 

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της Βουλής των Ελλήνων, ζητώντας μάλιστα… τεχνογνωσία από το ΠΑΣΟΚ. 

Η αξία της φιλίας και οι ανθρώπινες σχέσεις το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και κείμενο σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις από δοκίμιο του Ε.Παπανούτσου, σηκώθηκε η «αυλαία» σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν στις 8.30 το πρωί για 103.366 υποψηφίους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και εφέτος μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη κάτω από γέφυρα στην περιοχή Μάλτεπε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τραυματίζοντας τέσσερις πολίτες. 


Εμπορικό «μπλόκο» της Ευρωβουλής στην Κίνα. Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να μην αναγνωρίσει καθεστώς οικονομίας της αγοράς στην Κίνα. Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ δεν εκπληρώνει τα κριτήρια.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου