17 Μαΐου 2016

H ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας

Tο 15ο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας το βράδυ της Τρίτης στο «άδειο» ΟΑΚΑ με 2-1 του Ολυμπιακού. 

Με γκολ του Μάνταλου στο 39’ και του Τζεμπούρ στο 51’, από ισάριθμες ασίστ του Ρόναλντ Βάργκας, η μαχητική ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα απέναντι σε έναν νωθρό και αδύναμο Ολυμπιακό.

 Οι «ερυθρόλευκοι», παρ' ότι είχαν την κατοχή της μπάλας, έκαναν την πρώτη τους καλή φάση στο 79', όταν η «βολίδα» του Μαζουακού από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Στο 84' ο Ολυμπιακός με σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες μείωσε το σκορ σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Γκολ του Μάνταλου

Η ΑΕΚ, αφου στο πρώτο ημίωρο του αγώνα άφησε το γήπεδο στον Ολυμπιακό, άρχισε στη συνέχεια να πατά πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε, εκμεταλλευομενη την αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού, να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστική "επίσκεψή" της στην περιοχή του Ρομπέρτο στο 39’ με τον Μάνταλο. Στο δεύτερο μέρος, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Βάργκας βρήκε τον Τζεμπούρ ο οποίος εύκολα πλάσαρε τον Ρομπέρτο γράφοντας στο 51’ το 2-0. Εκεί φάνηκε να καθαρίζει το μάτς, αφου οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να αντιδράσουν. Η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν απέφερε παρά μόνο ένα γκολ στο 84' και απλά τη μείωση του σκορ σε 2-1. Κορυφαίοι της Ενωσης ήταν οι Μάνταλος (MVP του τελικού), Τζεμπούρ, Βάργκας και Κολοβέτσιο. 

Γκολ του Τζεμπούρ 

Η Ενωση με την κατάκτηση του Κυπέλλου επιστρέφει και στην Ευρώπη, καθώς πλέον εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. 


Το Νο 21 της ΑΕΚ (Αραβίδης), αλλά και η πρόβλεψη του σκορ 2-1

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (90+1' Πέκχαρτ), Βάργκας (58' Μπακάκης), Τζεμπούρ.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (52' Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο. 


Πηγή: Φωτογραφίες και κάποια στοιχεία από το sports.in.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου