28 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.5.2016

Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα. Η αποστολή του Ρώσου Προέδρου θα αναχωρήσει οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος θα μεταβούν στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄όπου οδικώς θα φθάσουν στις Καρυές του Αγίου όρους. Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή. 

Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας. Το ενδιαφέρον της Μόσχας για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και του λιμένος Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο επίπεδο, από τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν, που είχε χθες συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. 

Τσίπρας προς Πούτιν: Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή. Η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί για την Ελλάδα μία στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν τόσο οι ιστορικοί, πολιτισμικοί και πνευματικοί δεσμοί, ανάμεσα στους λαούς μας όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις κοινές δηλώσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στην Αθήνα. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις καλές σχέσεις και τα συναισθήματα μεταξύ των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα τόνισε από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπέρ της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας τάχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντάς του ότι ευελπιστεί το ρωσικό ενδιαφέρον να βρει την ανταπόκριση και από τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου. Ευχαριστώντας τον από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την απάντηση λέγοντας ότι είναι σημαντικό καθ' ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ρωσία.

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Σταθερά πρώτη η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, έναντι του 17,5% που προσελκύει η Κουμουνδούρου, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που ανέβασε τα ποσοστά της στο 7%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» παραμένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%, πίσω από τη νεοϊδρυθείσα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που θα ψήφιζε το 2,5%. 

Τρόικα: διορία έως 1η Ιουνίου για 15 «διορθώσεις». Μέσα σε τέσσερις ημέρες καλείται η κυβέρνηση να έχει νομοθετήσει όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους νόμους που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, ώστε να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία αποδέσμευσης της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. 

Τουρκικές προκλήσεις την ώρα που το αεροσκάφος του Πούτιν βρισκόταν στο FIR Αθηνών. Πολλαπλές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκαν την ώρα που το αεροσκάφος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και προσέγγιζε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το ρωσικό «air force one» ένα τετρακινητήριο «Ιλιούσιν 96», που μετέφερε τον Ρώσο Πρόεδρο εισήλθε στο FIR Αθηνών από τα Σκόπια και όχι από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Champions League: Τελικός Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45). Οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΕΡΤ) στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου