21 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.5.2016

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο από τις ΕπιτροπέςΜετά την ψήφιση επί της αρχής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων, των τροπολογιών, και στο σύνολό του, το πολυνομοσχέδιο, από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Σήμερα το πρωί εισάγεται στην ολομέλεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση του την Κυριακή. 

Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά σε μία αρκετά καλή λύση για το χρέος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησηςΑισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα «μία αρκετά καλή λύση» για το χρέος εμφανίστηκε, μιλώντας στη Βουλή, στη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Στο υπερταμείο 71.500 δημόσια ακίνητα. Στην πλήρη κυριότητα του νέου υπερταμείου, διά της ΕΤΑΔ, περνούν 71.500 δημόσια ακίνητα, τα οποία αποτελούν εγγύηση για τα 86 δισ. ευρώ του τελευταίου δανείου της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Αίγυπτος: Βρέθηκαν συντρίμμια του Airbus. Προσωπικά αντικείμενα επιβαινόντων στο μοιραίο Airbus της εταιρείας EgyptAir, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο και κατέπεσε στη Μεσόγειο τα ξημερώματα της Πέμπτης εντόπισαν αεροσκάφη του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού 180 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας, επιβεβαιώνοντας τη συντριβή του αεροσκάφους με 66 επιβαίνοντες. 

Τροπολογία για την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των ειδικών μισθολογίων. Τροπολογία για την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια κατέθεσε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου Σαρανταοκτάωρη απεργία ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ . Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.


Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στον Βερόπουλο έως το 2018. Σε επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της αλυσίδας Βερόπουλος θα προχωρήσει έως το 2018 η Μetro AEBE. Το παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Metro AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης, κατά την ανακήρυξή του σε Manager of the Year 2015 από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). 

FT: Γερμανία και ΔΝΤ προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία για την ΕλλάδαΗ Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθούν να περιορίσουν τις διαφορές τους για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας και να αποφύγουν μία διαμάχη που θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τα ιδιωτικά κανάλια είναι γεγονός. Σημαντική στιγμή, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική "αποκλειστικότητα" της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 17χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ πήρε μέρος σε μίτινγκ στην Οστράβα και πέρασε πάνω από τα 5,55, ύψος που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου