17 Μαΐου 2016

Απευθείας ανάθεση για αποχέτευση στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου

Την απευθείας ανάθεση 8 μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στους δήμους Σπάτων - Αρτέμιδας και Ραφήνας - Πικερμίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Το ΔΣ της εταιρείας εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Μπενίση να αναλάβει τη διαδικασία (περιγράφεται ως «ανάθεση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προκήρυξη») με στόχο οι μελέτες να ανατεθούν στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι μελέτες αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο σε Ραφήνα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ντράφι, Αγιο Σπυρίδωνα, Καλλιτεχνούπολη και Σπάτα, τη μελέτη για τους βασικούς συλλεκτήρες του έργου, γεωτεχνικές έρευνες και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η απουσία αποχέτευσης στην περιοχή των δύο δήμων είναι από τους βασικότερους λόγους της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωδικαστήριο το 2015, ενώ επίκειται η επιβολή προστίμου.

Σημειώνεται ότι οι δύο δήμοι, Σπάτων - Αρτέμιδας και Ραφήνας - Πικερμίου, εξακολουθούν να αντιδρούν στη θέση «Πλατύ Χωράφι», εμμένοντας στην αρχική τους πρόταση για σύνδεση με τις ΕΕΛ Ψυττάλειας. Επίσης η εναλλακτική πρόταση των δυο δήμων για κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη θέση Λακαθέλα, ανατολικά του αεροδρομίου, απορρίφθηκε από τη διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Εργων Υποδομής καθώς κρίθηκε απαγορευτική η εγγύτητα του προτεινόμενου χώρου με τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας. Τέλος η πολιτεία, λόγω της μεγάλης πίεσης του χρόνου, απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη χωροθέτηση πέραν εκείνης στη θέση «Πλατύ Χωράφι».

Πηγή: Στοιχεία από 
www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου