19 Μαΐου 2016

Χρυσό μετάλλιο ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Χρυσό μετάλλιο ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πανηγυρίζει η ελληνική κολύμβηση. 

Ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε ιδανικά την ονειρική του εμφάνιση στα 200μ. μικτή ατομική, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 1:58.18 και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ (1:58.47) που είχε σημειώσει στον ημιτελικό της Τρίτης. 

Ένας πανάξιος θρίαμβος για τον 22χρονο αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, που μετά από τις σημαντικές διακρίσεις που είχε ως έφηβος (μεταξύ αυτών και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό, αλλά στα 100μ. πεταλούδα), μπαίνει φέτος δυναμικά στην ελί των μεγάλων. Είναι ο δεύτερος Έλληνας που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης μετά τον Άρη Γρηγοριάδη, που τα κατάφερε δύο φορές (2008 στα 50μ. ύπτιο και 2012 στα 100μ. ύπτιο).

Όπως το συνηθίζει, ο Βαζαίος έμεινε λίγο πίσω στο 50άρι της πεταλούδας, γυρίζοντας τρίτος σε 25.95. Στο ύπτιο πήρε προβάδισμα κι από κει και πέρα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της κούρσας, όπως άλλωστε είχε διαφανεί και στον ημιτελικό. Ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, τερμάτισε 1.5 δευτερόλεπτο πίσω του (1:59.69), ενώ τρίτος με 1:59.76 ήταν ο Αλέξις Μανάσας Σάντος, που χάρισε στην Πορτογαλία το παρθενικό της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 50άρας πισίνας. 

 Ο Ανδρέας Βαζαίος πανευτυχής μετά από την απονομή του χρυσού μεταλλίου

«Ηταν μία φοβερή κούρσα, που την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ...» ήταν οι πρώτες κουβέντες του νέου πρωταθλητή Ευρώπης.

Όσο για το αν σκεφτόταν το μετάλλιο μετά τη σαρωτική επικράτησή του στους ημιτελικούς, ο Βαζαίος παραδέχθηκε... «σκεφτόμουν ότι ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μετάλλιο, αλλά πάντα σαν αθλητής προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο ήρεμος. Σε μία κούρσα 200μ. μικτή πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και στα τέσσερα στιλ, οπότε όσο πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που έχεις δουλέψει, τόσο πιο γρήγορα θα βγει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα μετάλλιο και δεν με ένοιαζε το χρώμα, και ήθελα επίσης να βγει μια πολύ γρήγορη κούρσα».

Πηγές: 
www.cnn.grwww.amna.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου