26 Μαΐου 2016

Προκλητικό άρθρο Κυρίτση: Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους μενουμευρωπαίους!

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Σε μια περίεργη και προκλητική ερμηνεία της λαϊκής ψηφου καταφεύγει ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, όταν με απίστευτο κυνισμό σημειώνει σήμερα σε άρθρο του στην Αυγή, ότι το κόμμα του ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο «για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει»!  

Είναι δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού ψήφισε Σύριζα στις τελευταίες εκλογές με το ταπεινό κίνητρο που ο εμφορούμενος από πνεύμα μισαλλοδοξίας κ. Κυρίτσης αναφέρει. Πιστεύουμε ότι απλά τον εαυτό του και μόνο εκφράζει ο νέος βουλευτής (πήρε τη θέση της παραιτηθείσας Βασιλικής Κατριβάνου) και όχι τον κόσμο του Σύριζα. 

Δεν μπορεί εκείνος που, σύμφωνα με το γνωστο ανέκδοτο, ευχήθηκε "να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα"! να εκφράζει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού. 

Εξάλλου ούτε τα περί "ακήρυκτου ταξικού πολέμου υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων", που ισχυρίζεται ο κ. Κυρίτσης ισχύουν, καθώς τα πρωτοφανή κυβερνητικά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, κατάγηση ΕΚΑΣ κλπ) πλήττουν ιδιαίτερα τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

Το σχετικό απόσμασμα του άρθρου "Είμαστε και φαινόμαστε" του Γ Κυρίτση, από την Αυγή, στη συνέχεια:

"Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων». Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει"


Αλλά και η κυρία Βαγενά

Όμως η ημέρα μια έφερε μια ακόμη ατυχή δήλωση, εκείνη που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στίγμα 97,6":

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια, και άντεξε. Είμαστε ανθεκτικός λαός!» είπε η κ. Βαγενά. Ηταν μια τραγική σκηνή από τη μεγάλη κυρία του θεάτρου, που άθελά της ίσως παρομοίασε τη συμφωνία με τους δανειστές, που η ίδια και το κόμμα της στηρίζουν, με την Τουρκοκρατία στην Ελλάδα!

Takis Ant για το afirimeno.com

2 σχόλια:

  1. Eπιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στην τοποθέτησή του με χθεσινό άρθρο του στην «Αυγή», για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. «Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε σήμερα ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκαλεί και πάλι η και κα Βαγενά λέγοντας «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια»!. Η δήλωσή της ήταν «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε»!. Πηγή protothema.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή