19 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.5.2016

(upd) Αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Είχε αναχωρήσει από το αεροδόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulles, στις 23.09 τοπική ώρα. Επέβαιναν 64 άτομα και δύο πολύ έμπειροι πιλότοι, ενώ το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούριο καθώς είχε κατασκευαστεί το 2003.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε ότι οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλεισθεί οποιαδήποτε εξήγηση για τα αίτια του συμβάντος, περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή και της Ελλάδας. 
Νεότερα: Λίγη ώρα πριν αεροσκάφος C-130 της Αιγύπτου που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε «Το αεροπλάνο έκανε στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά πέφτοντας από τα 37.000 πόδια στα 15.000 και το σήμα χάθηκε τελικά στα 10.000 πόδια». Ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε ότι θεωρεί πιο πιθανό η συντριβή του αεροσκάφους να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια παρά σε τεχνική βλάβη. 

Επιμένει το ΔΝΤ σε «μακρά περίοδο χάριτος» για το χρέος. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υπογράμμισε την Πέμπτη ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα των δανείων, αλλά με την παραχώρηση μίας μακράς περιόδου χάριτος των υφισταμένων ομολόγων και μείωση των επιτοκίων τους. 

Στις Επιτροπές της Βουλής συζητείται το πολυνομοσχέδιο. Κατατέθηκε στη Βουλή, γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί την Κυριακή. Με τροπολογία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης κατατέθηκε και ο κόφτης.

Ν.Δ. «Όχι» σε «υπερταμείο», «κόφτη», φόρους και άρση προστασίας α' κατοικίας. Αρνητική στάση στα περισσότερα κεφάλαια του νομοσχεδίου που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα,θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφασίστηκε στην, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου κοινοβουλευτικού έργου.


Απεργούν οι εφοριακοί για την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕΥπό κατάληψη κτίριο του ΥΠΟΙΚ. Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί υπάλληλοι αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή και περιλαμβάνει την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Bloomberg: H ευρωζώνη εξετάζει δυνατότητες ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξέτασαν την Τετάρτη τρεις δυνατότητες για την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων και την αγορά από τον ESM των δανείων που είχε πάρει η Ελλάδα απευθείας από τις χώρες της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 


19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στις 19 Μαΐου 1919 με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. 


Παραπομπή τεσσάρων σε δίκη για ατασθαλίες της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» προτείνει ο εισαγγελέας. Σε δίκη προτείνει να παραπεμφθούν τέσσερα άτομα για οικονομικές ατασθαλίες στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος. Η υπόθεση αφορά ποσό 5,6 εκατ. ευρώ που έλαβε την περίοδο 2005-2006 η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες «δράσεις» τις οποίες όμως φέρεται πως, είτε άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου. 

Ch. Dallara: Ο Αλέξης Τσίπρας να μην βλέπει την επιχειρηματική κοινότητα ως εχθρό. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF), Charles H. Dallara, που διαπραγματεύθηκε το γνωστό PSI, προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας ένα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον και μια στρατηγική που θα προσανατολίζεται στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Υποστηρίζει επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε μια σοβαρή μείωση του χρέους.

Πρώτη φορά φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ. Με τη δημιουργία ειδικής κατηγορίας φαρμάκων «γενικής διάθεσης», ανοίγει ο δρόμος για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ στη χώρα μας. 

Χρυσό μετάλλιο ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Χρυσό μετάλλιο ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200μ. μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πανηγυρίζει η ελληνική κολύμβηση. 

Μείωση κατά 5% στις τιμές των ακινήτων το α' τρίμηνο 2016. Συνεχίζεται και το 2016 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 5,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. 

ΠΓΔΜ: Ακυρώθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές που είχαν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου Είχε προηγηθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ να "παγώσει" προσωρινά την επίμαχη απόφαση της Βουλής για τη διάλυσή της. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου