7 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.5.2016

Συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής Κατρούγκαλος: «Προστατεύουμε τους αδύναμους-Η αντιπολίτευση δεν έχει αντιπρόταση» - Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ - Απερρίφθη η αίτηση αντισυνταγματικότητας
- Βούτσης: Η Βουλή θα αποφασίζει για τον «μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης» - Τι αναφέρει με non paper το Μαξίμου.

Συνεχίζεται η γενική απεργία: Oι κινητοποιήσεις Σαββάτου και Κυριακής. Χειρόφρενο στα ΜΜΜ - Δεμένα τα πλοία - Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων - Ακυρώσεις παραστάσεων στο Εθνικό.

Στα 8.636 ευρώ το αφορολόγητο όριο. Το ποσό των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση να μεταφέρει ετησίως από το πορτοφόλι των φορολογουμένων πολιτών στα ταμεία του κράτους, με τροπολογία που κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Τσακαλώτος: Δώσαμε εθνική μάχη και κερδίσαμε την εθνική σύνταξη Μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε εθνική μάχη και δώσαμε τη μάχη των μαχών κατά των νεοφιλελεύθερων. Αυτή τη μάχη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για να υπάρχει εθνική σύνταξη που οι νεοφιλελεύθεροι δεν την θέλουν.» 


ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: Nα αρχίσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος. Την πίεση για περισσότερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αυξάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, μέσω επιστολής της Κριστίν Λαγκάρντ προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ενωσης. 

«Οχυρό» γύρω από Βουλή και Μαξίμου, λόγω ασφαλιστικού. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται από σήμερα, Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο Μέγαρο Μαξίμου στήθηκαν κάγκελα ψηλά στην Ηρώδου Αττικού, και γύρω από τη Βουλή και το Σύνταγμα θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς για Σάββατο και Κυριακή είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα της Κυριακής, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος.

Με διαγραφή απειλεί το ΤΕΕ τους βουλευτές μηχανικούς λόγω ασφαλιστικού. Αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές – μέλη του που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό στέλνει, με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «πειθαρχικό παράπτωμα», σε τέτοιο ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεανώ Φωτίου, o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. 

O Σαντίκ Καν νέος δήμαρχος του Λονδίνου. Ο Σαντίκ Καν εξελέγη νέος δήμαρχος του Λονδίνου συγκεντρώνοντας το 56,8% των ψήφων στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για τον πρώτο μουσουλμάνο που εκλέγεται δήμαρχος σε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης.

Der Spiegel: «Στα χαρακώματα» για το χρέος Γερμανία και Γαλλία. Για χάσμα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης απομείωσης του ελληνικού χρέους κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας του προσεχούς Eurogroup. 

«Η Τουρκία στον δρόμο προς τον αυταρχισμό». Με τον Ταγίπ Ερντογάν να παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της τουρκικής πολιτικής, η χώρα κινείται σε τροχιά αυταρχισμού, επισημαίνει ο ισλαμολόγος Ούντο Στάινμπαχ, εκτιμώντας ότι ο τούρκος πρόεδρος «έχει ξεγράψει» την ΕΕ. Η πολιτική κυριαρχία του τούρκου προέδρου αποδείχθηκε για άλλη μια φορά περίτρανα στην υπόθεση της επικείμενης απομάκρυνσης του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ανακοίνωσε προχθές ότι θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και την προεδρία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Greenpeace: Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP. «Δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, χωρίς να εγκαταλείψει η Ευρώπη τις κόκκινες γραμμές της για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Ευρώπη» Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) ειδικά στον αγροτικό τομέα, υποστηρίζει η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη εκστρατείας στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace. 

«Πράσινο φως» Σκουρλέτη για Σκουριές. Εντυπωσιακή στροφή έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές. 

Κλειστά τα πρατήρια υγρών καυσίμων την Κυριακή. Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα πρατήρια υγρών καυσίμων μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου