6 Ιουνίου 2017

Λαγκάρντ: Μπορούμε να παρατείνουμε τις συζητήσεις για το χρέος

Την πρόθεση της να προσφέρει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το χρέος, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο συμφωνίας, σεβόμενοι τις εκτιμήσεις μας, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ πρόσθεσε πως το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά για να γίνει αυτό με εκταμίευση χρημάτων, θα πρέπει να είναι καθορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.

«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας», όπως είπε, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί μια ταχεία συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους ως την ιδανική λύση.

Οι δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου και των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς να λάβει διευθέτηση για το χρέος. 

Ο Τσακαλώτος ζητά «σαφήνεια» για το χρέος από Βερολίνο και ΔΝΤ  

Ο 'Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του προς την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνει: «Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, η οποία θα παρέχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ώστε η οικονομία να μπορεί να ανακάμψει και πάλι».

Σε άλλο σημείο στην ίδια εφημερίδα ο κ. 
Τσακαλώτος ζητά: «Η Γερμανία και το ΔΝΤ να φροντίσουν ώστε να υπάρξει τώρα σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο σημάδι στις χρηματαγορές, ότι κανένας επενδυτής δεν θα πρέπει να φοβάται να επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα». 

Πηγές: kathimerini.gr, naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου