29 Οκτωβρίου 2017

17,8 εκατ. δολάρια για το Rolex του Πολ Νιούμαν!

Ένα Rolex Cosmograph 6239 Daytona του 1968 είναι πλέον το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο, μιας και άλλαξε ιδιοκτήτη έναντι του αστρονομικού ποσού των σχεδόν 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αποτελεί ρεκόρ. 

Φυσικά κανείς δεν θα πλήρωνε τόσο χρήματα για ένα Rolex αν αρχικός του ιδιοκτήτης δεν ο διάσημος ηθοποιός και οδηγός αγώνων Paul Newman.

Το συγκεκριμένο Rolex Cosmograph Daytona ήταν δώρο της συζύγου του Joanne Woodward μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας «Winning», ενώ στην πίσω πλάκα έχει χαραγμένη τη φράση «Drive Carefully, Me» ("Να οδηγείς προσεκτικά, Εγώ"). 

Ο Paul Newman το φορούσε ανελλιπώς από το 1968 έως το 1984, καθώς το θεωρούσε κάτι σα φυλαχτό, ενώ δεν το έβγαλε από το χέρι του ούτε στις 24 Ώρες του Le Mans, που συμμετείχε το 1979. Πέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο διάσημο αγώνα το δώρισε στον James Cox, τότε φίλο της κόρης του Neil, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του στην επισκευή κάποιων κατοικιών στο Κονέκτικατ. 


Ο Cox κράτησε όλα αυτά τα χρόνια το ιστορικό ρολόι και με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Newman το πούλησε στη δημοπρασία της 26ης Οκτωβρίου του οίκου Phillips, έναντι 17.752.500 δολαρίων. 

Το προηγούμενο ρεκόρ του πιο ακριβού ρολογιού σε δημοπρασία κατείχε ένα μοντέλο της Patek Philippe που είχε δημοπρατηθεί στην τιμή των $11 εκατομμυρίων. 

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου