14 Οκτωβρίου 2017

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis: Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στη νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%, όμως η διαφορά μεταξύ τους μειώνεται. Υπέρ του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλλου τάσσεται το 55% των πολιτών, αν και το 37% πιστεύει ότι θα έπρεπε να ισχύει μετά την ηλικία των 15 ετών. Η έρευνα εξετάζει ακόμη πως βλέπουν οι πολίτες την κατάσταση στη χώρα και στο νοικοκυριό τους.

Στην πρόθεση ψήφου

Μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Σε σχέση με την άνοιξη (Δημοσκόπηση Μαρτίου) η ΝΔ δείχνει κάμψη της τάξης του 1,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 1,7%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Τρίτο ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6% και έπονται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2% και το Ποτάμι με 1,9%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 0,9%.

Αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12,2%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν λευκό και άκυρο στο 4,9%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά αυθόρμητα το 9,1%. «Δεν ξέρω δεν απαντώ», δηλώνει το 3,3% ενώ άλλη απάντηση δίνει το 6,9%. Τα ποσοστά αυτά συνολικά φτάνουν το 29,5%. 


Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένοι σε σχέση με τα ποσοστά που πήραν τον Μάρτιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (+1,6%) και Ποτάμι (+1,2%) που μετέχουν και στον νέο φορέα. Μικρή άνοδος για το ΚΚΕ στο +0,7%, μεγαλύτερη για τη Χρυσή Αυγή στο +2,5%. Τα μικρότερα κόμματα παρουσιάζουν γενικά αύξηση στα ποσοστά τους. 

Για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου 

Το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου απασχόλησε ιδιαίτερα την πολιτική ζωή του τόπου και την κοινωνία έως και την ψήφισή του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. Οι πολίτες, στην ερώτηση «είστε υπέρ ή κατά της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου που προωθεί η κυβέρνηση» απαντούν ότι είναι υπέρ σε ποσοστό 55%, ωστόσο, το 37% πιστεύει ότι θα πρέπει να ισχύει μετά την ηλικία των 15 ετών ενώ το 18% από την ηλικία των 15 ετών. 
 

Από όσους δηλώνουν υπέρ της αλλαγής ταυτότητας φύλλου από την ηλικία των 15 ετών, το 24% είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ενώ μόλις το 4% ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ. 

Για την κατάσταση της χώρας και του νοικοκυριού

Οι πολίτες σε ποσοστό 60% πιστεύουν ότι η κατάσταση για την χώρα θα είναι χειρότερη το 2018 σε σχέση με το 2017. Το 24% πιστεύει ότι θα είναι ίδια και μόλις το 15% ότι θα είναι καλύτερη. 


Αναφορικά με το νοικοκυριό τους το 58% πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη το 2018 σε σχέση με το 2017, ενώ το 27% πιστεύει ότι θα είναι ίδια και μόλις το 13% καλύτερη. 

Πηγή: tvxs.gr. Περισσότερα στα
Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Υπέρ της αλλαγής ταυτότητας φύλου το 55%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου