13 Οκτωβρίου 2017

«Γκολ στη Φτώχεια» στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου, σε ένα ξεχωριστό τουρνουά που στέλνει μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά «Γκολ στη Φτώχεια», όπως μας ενημερώνει το περιοδικό δρόμου «σχεδία», πέρα από την Εθνική Αστέγων, θα συμμετάσχουν ομάδες προσφύγων από τους ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο και την Πυλαία, από το Φάρο του Κόσμου, η ΧΑΝΘ, το ACT, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ομάδα κορασίδων του ΠΑΟΚ. Για την ελπίδα, για μια καλύτερη ζωή.

Η Δέσποινα ήταν η αρχηγός της ελληνικής γυναικείας ομάδας στο 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στα 17 της χρόνια βρέθηκε να ηγείται μιας ομάδας κοριτσιών που δεν παίζουν ποδόσφαιρο για να καταγάγουν νίκες μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά κυρίως έξω από αυτόν, ώστε μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία να νιώσουν πιο δυνατές και σίγουρες για τον εαυτό τους στους αγώνες που δίνουν καθημερινά. 
–Τι σημαίνει, για σένα, το ποδόσφαιρο δρόμου; ρώτησε ένας δημοσιογράφος τη Δέσποινα.
– Για μένα, αυτό το ποδόσφαιρο σημαίνει αγάπη, ήταν η απάντησή της. 

Το ποδοσφαιρικό καραβάνι της Εθνικής Αστέγων, αφού διέπρεψε στα νορβηγικά γήπεδα, συνεχίζει το ταξίδι του στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή, αγκαλιάζοντας όσους βιώνουν τη φτώχεια και τη στέρηση. 

από το περσινό τουρνουά ποδοσφαίρου στην πλατεία Αριστοτέλους

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης να υποδεχθεί για μια ακόμη φορά την ξεχωριστή αυτή ποδοσφαιρική παρέα σε ένα τουρνουά-γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας, με την πλατεία Αριστοτέλους να μετατρέπεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, καλώντας όλους τους ενεργούς πολίτες της πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτό και να φορτώσουν με πολλά γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22 Χ16 μέτρα πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει οριστεί για τις 11:00 ακριβώς και οι αγώνες θα συνεχιστούν ως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Πέρα από το αγωνιστικό, οι άνθρωποι του περιοδικού δρόμου «σχεδία», της Εθνικής Αστέγων και όλων των συμμετεχουσών ομάδων θα είναι εκεί για να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συνομιλήσουν για όλα αυτά που μας ενώνουν. 

Πηγή: shedia.gr

Οι Φωτογραφίες είναι από το περσινό τουρνουά ποδοσφαίρου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην πρώτη οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ με άνδρες και γυναίκες από τις ομάδες της εθνικής αστέγων και στην δεύτερη εικονίζονται παιδιά από δομές προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου