27 Οκτωβρίου 2017

Παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media η κυβέρνηση;

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media... φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία στηριζόμενη σε ανάρτηση - "ομολογία" του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στο facebook«Η καημένη η ΝΔ, φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί» απαντά εκείνος. 

Ας δούμε τις σχετικές αναρτήσεις - ανακοινώσεις και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα:

Ο κ. Βερναρδάκης σε ανάρτησή του στο facebook στις 25 Οκτωβρίου γράφει: «Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σώου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς.

Η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα εκδίδει ανακοίνωση με τίτλο "Ο Υπουργός Επικρατείας ομολογεί ότι η Κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες" στην οποία αναφέρει:
«Μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται - και μάλιστα αρμοδίως - ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media.
Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η Κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter».

Ο κ. Βερναρδάκης αργά την ίδια ημέρα και πάλι με ανάρτησή του στο facebook απαντά στη Νέα Δημοκρατία: «Η καημένη η ΝΔ, φαντασιώνεται ότι κάποιος την παρακολουθεί» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει «αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια». Και υποδεικνύει «μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media».

H καημένη η ΝΔ φαντασιώνεται ότι κάποιος την "παρακολουθεί".
Αυτά παθαίνει κανείς όταν στρατολογεί συμβούλους από τα ιδιωτικά κολέγια.
Για να μην αγχώνονται τα σαίνια του Κυριάκου Μητσοτάκη ιδού μερικά εργαλεία που αναλύουν τις τάσεις στα social media:

Πηγές: facebook.com, nd.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου