21 Οκτωβρίου 2017

DW: Χρειάζεται η Πορτογαλία κούρεμα χρέους;

Μολονότι η Πορτογαλία εξέρχεται από την κρίση και η οικονομία της αναπτύσσεται και πάλι με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το χρέος της χώρας εξακολουθεί να προβληματίζει, αναφέρει η Deutsche Welle.

Χαράς ευαγγέλια για τον πορτογάλο υπουργό Οικονομικών: η οικονομία αναπτύσσεται, τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται, οι προοπτικές για το μέλλον είναι θετικές ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ήδη και ο προϋπολογισμός της ερχόμενης χρονιάς που προβλέπει, μεταξύ άλλων, και σημαντική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων. Τόσο οι Κομμουνιστές όσο και το Αριστερό Μπλοκ που στηρίζουν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας, εμφανίζονται ικανοποιημένοι ενώ και η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικές ενστάσεις.

Και ενώ η ΕΕ επικροτεί και επευφημεί την «υποδειγματική μαθήτρια» Πορτογαλία, το ΔΝΤ έρχεται να χαλάσει το «πορτογαλικό πάρτι», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το χρέος της χώρας: με σχεδόν 130% επί του ΑΕΠ η Πορτογαλία είναι η πέμπτη πιο υπερχρεωμένη χώρα του κόσμου.

Απαιτούνται επενδύσεις 

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά», σχολιάζει ο Σέζαρ ντας Νέβες, καθηγητής Οικονομικών στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο. Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφει τελευταία η πορτογαλική οικονομία όμως, αποδίδονται περισσότερο στον τουρισμό και στην γενικότερα καλή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως λέει. Τα χαμηλότερα επιτόκια που καταβάλει η χώρα για τα δάνειά της και τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα δίνουν μεν στον υπουργό Οικονομικών ευχέρεια κινήσεων, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν θα πρέπει να δαπανηθούν για φορολογικά δώρα, αλλά να αξιοποιηθούν για την αναθέρμανση της οικονομίας, επισημαίνει ο καθηγητής: «Αντί να δοθούν στους πολίτες, είναι προτιμότερο να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές». Μόνον έτσι, όπως λέει, μπορεί να υπάρξει μια όντως βιώσιμη ανάπτυξη και να ξανασταθούν στα πόδια τους οι επί χρόνια υποχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις της χώρας.

Εντούτοις η κυβέρνηση επενδύει περισσότερο στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης. Την ερχόμενη χρονιά αναμένεται να έχουν καταργηθεί σχεδόν όλοι οι έκτακτοι φόροι που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, το ωράριο εργασίας στο δημόσιο θα μειωθεί και πάλι στις 35 ώρες ενώ θα εισαχθούν και ορισμένες πιο ευνοϊκές φορολογικές κλίμακες. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν οι καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια θα αυξηθούν και τα φορολογικά έσοδα οδηγώντας σταδιακά σε μείωση των ελλειμμάτων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υποχωρήσει το 2018 το έλλειμμα από το 4% στο 1,5%. 

Ο τουρισμός έχει δώσει σημαντική ώθηση στην πορτογαλική οικονομία

Προς αύξηση ή μείωση του χρέους;

Στον αντίποδα όμως η χώρα μάλλον θα συνεχίσει να χρεώνεται. Ως προς αυτό οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα αποπληρώσει πρόωρα ορισμένα δάνεια, κυρίως δε τα ακριβά δάνεια προς το ΔΝΤ. Ο οικονομολόγος Σέζαρ ντας Νέβες έχει διαφορετική άποψη: «Εντείνονται οι ενδείξεις ότι πλησιάζει το τέλος των χαμηλών επιτοκίων. Ακόμη και οι παραμικρές μεταβολές μπορούν να οδηγήσουν σε κατακόρυφη αύξηση του χρέους», όπως εξηγεί.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα έχουν απομείνει από τη σκληρή πολιτική λιτότητας των περασμένων ετών. Ακόμη και οι -από όλα τα κόμματα- προαναγγελθείσες δομικές αλλαγές των δημοσίων δαπανών δεν έγιναν ποτέ, όπως επισημαίνει ο καθηγητής. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η χώρα συνεχίζει να ζει πάνω από τις δυνατότητές της.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της παραπέμπει συχνά στη σχεδιαζόμενη για το 2018 ευρωπαϊκή βοήθεια που αναμένεται να πάρει κυρίως τη μορφή επενδύσεων στις υποδομές. «Ακριβώς αυτή η πολιτική των μεγάλων κατασκευών μας οδήγησε στο παρελθόν στα βράχια», λέει ο καθηγητής, ζητώντας αν' αυτού να γίνουν επενδύσεις σε νέους οικονομικούς κλάδους και κυρίως στις νέες τεχνολογίες.

Η αριστερά δεν έφερε την καταστροφή

Παρά ταύτα ο καθηγητής εκτιμά ότι η νυν πορτογαλική κυβέρνηση δεν παρουσιάζει μόνον αρνητικές επιδόσεις: παρά την επιρροή των μικρότερων αριστερών κομμάτων, δεν υπήρξαν και κυρίως δεν υλοποιήθηκαν ακραίες απαιτήσεις ενώ η «φιλήσυχη» στάση των συνδικάτων διευκόλυνε σημαντικά το έργο της κυβέρνησης η οποία δεν αναγκάστηκε καν να πάρει πίσω τη διαφιλονικούμενη μεταρρύθμιση-απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Μολονότι συγκυβερνά στην Πορτογαλία η ακραία αριστερά, δεν συντελέστηκε καμία απολύτως καταστροφή, το αντίθετο μάλιστα», εκτιμά ο οικονομολόγος Σέζαρ ντας Νέβες.

Η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει όμως τεράστια προβλήματα με το τραπεζικό της σύστημα. Τα προβλήματά τους δεν περιορίζονται μόνον στα υπέρογκα κόκκινα δάνεια αλλά και στην έλλειψη ρευστότητας. Παρόλα αυτά οι τράπεζες παρέχουν δάνεια, αλλά μόνον καταναλωτικά και στεγαστικά. Οι πιθανότητες να πάρει δάνειο μια επιχείρηση αντίθετα, είναι μηδαμινές.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί βέβαια και το υψηλό χρέος. Παρότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι το χρέος της Πορτογαλίας ενδέχεται να μειωθεί στο 115% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, τα επίπεδα αυτά το καθιστούν κάθε άλλο παρά βιώσιμο. Στην περίπτωση αυτή, όπως εκτιμά ο καθηγητής, υπάρχει μόνον μια δυνατότητα: το κούρεμα του χρέους. Αυτό όμως μπορεί να αποφασιστεί μόνον στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής λύσης για όλες τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, και κυρίως της Ελλάδας.

Γιόχεν Φάγκετ / Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή: Deutsche Welle

14 σχόλια:

 1. ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?

  Σήμερα προσφέρουμε ένα σχέδιο κυμαινόμενου δανείου με επιτόκιο 2% με έγκυρη κάρτα ταυτότητας για επαλήθευση.
  Μπορείτε να στείλετε το αίτημα δανείου σας για οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζεστε.
  Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από EURO5,000.00 USD Min. EURO50,000,000.00 USD Μέγ.
  Είμαστε μακροχρόνια πίστωση από πέντε (5) έως πενήντα (50) χρόνια κατ 'ανώτατο όριο.
  Δώστε το ακόλουθο είδος δανείου: δάνειο έργου, δάνειο αναχρηματοδότησης, δάνεια επιχειρηματικών επενδύσεων, δάνεια αυτοκινήτου ή οχήματος, δάνειο σπουδαστών, ενοποίηση χρέους, στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, δάνεια ταξιδιού και διακοπών, χριστουγεννιάτικα δάνεια και δάνεια νέου έτους.
  Η εταιρεία μας χρειάζεται επίσης ένα άτομο που μπορεί να είναι εκπρόσωπος της εταιρείας μας στη χώρα σας.
  Επικοινωνήστε με το γραφείο BARBARA HODGE FINANCIAL LOAN FIRM μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460

  Αν ενδιαφέρεστε για την οικονομική προσφορά μας και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα δάνειο από εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τα παρακάτω στοιχεία και αυτό θα χρειαστεί για να ξεκινήσετε αντίστοιχα τους όρους και τις προϋποθέσεις του ποσού του δανείου.
  Ονομα: ____________________________
  Φύλο: _______________________________
  Οικογενειακή κατάσταση: _______________________
  Διεύθυνση Επικοινωνίας: ______________________
  Πόλη / ταχυδρομικός κώδικας: ________________________
  Χώρα: ______________________________
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ________________________
  Ποσό που απαιτείται ως δάνειο: ________________
  Διάρκεια δανείου: ________________________
  Μηνιαίο εισόδημα / Ετήσιο εισόδημα: _________
  Επάγγελμα: ___________________________
  Σκοπός δανείου: _____________________
  Τηλέφωνο: ________________________________
  Φαξ: __________________________________
  Σε αναγνώριση αυτών των στοιχείων θα σταλεί ένας καλά υπολογισμένος Όροι και Προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας.
  Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!
  Τις καλύτερες ευχές,
  ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ STEPHEN WILLIAMS
  Email: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460  Απάντηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Geachte χιρ/mevrouw.
  Zakenman του vrouw; Ακόμα και γουίλκι Financiële που εκτείνεται από hebt u fondsen nodig OM Πανεπιστήμιο Eigen Zaken op Te starten; Heeft u Lage πιστωτική Βαθμολογία EN je λυγισμένο moeilijk vinden OM γκελντ Te krijgen van de lokale Banken EN andere Financiële Ινστιτούτου; de oplossing voor Financiële probleem είναι Hier.
  E-mail: eurasianfgc@gmail.com του WhatsApp ons op + 917303615724.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σας,

  Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

  Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

  Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

  Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω:
  Email: easyloanfirm2020@gmail.com


  Είμαστε πιστοποιημένοι,
  αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

  Τις καλύτερες ευχές,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Δεν ψάχνετε άλλο! Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.

  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Δεν ψάχνετε άλλο! Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.

  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Δεν ψάχνετε άλλο! Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.

  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεια σε όλους,

  Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεστε οικονομικό χέρι; Είστε σε χρέη έχει χαμηλή πίστωση; Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να μπορέσετε να πληρώσετε το χρέος σας και να ανταποκριθείτε στις προσωπικές σας απαιτήσεις; Δεν ψάχνετε άλλο! Συμβουλευτείτε την Επενδυτική Επένδυση της Ένωσης και θέστε μια τελική λύση στα οικονομικά σας προβλήματα. Δίνουμε δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο.


  Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω: unioncapitalinvestment.org@gmail.com και να είστε ένας από εκείνους που δίνουν μαρτυρίες για τα οφέλη τους από τις αξιόπιστες υπηρεσίες μας.

  Χαιρετισμοί,
  Επένδυση κεφαλαίου της Ένωσης
  Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίου της Ένωσης.

  unioncapitalinvestment.org@gmail.com
  unioncapitalinvestment.org@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είμαι ο κ. Clark Barry, ένας νόμιμος και αξιόπιστος δανειστής χρήματος. Είμαστε από την εταιρία LOAN. Με οικονομική βοήθεια. Χορηγούμε κεφάλαια σε άτομα που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, που έχουν κακή πίστωση ή έχουν ανάγκη από χρήματα για να πληρώσουν λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση. Ψάξατε για δάνειο; Προσφέρουμε δάνειο που κυμαίνεται από 5.000,00 λεπτά. έως 20.000.000,00 με χαμηλό επιτόκιο 3% επικοινωνήστε μαζί μας Διεύθυνση: clark123156@gmail.com , whatsapp number: +18635356458

  3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πάρτε το δάνειό σας τώρα μέσα σε 48 ώρες

  Καλή μέρα

  Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ένα έργο ή να αγοράσετε ένα διαμέρισμα ή είστε σε οικονομική κατάσταση, η βοήθειά σας έρχεται τώρα, έχετε χάσει το όνειρό σας, προσπαθείτε να ετοιμαστείτε, μην αφήσετε τα όνειρά σας να πεθάνουν, επικοινωνήστε με τον κ. Fred περισσότερα, για ένα γρήγορο και αξιόπιστο δάνειο.
  Προσφέρουμε αυτό το είδος δανείου παρακάτω:

  1 επιχειρηματικό δάνειο
  εμπορικός
  δάνειο 3ο διαμέρισμα

  δάνειο 4. αυτόματο

  δάνειο 5. αυτόματο δάνειο, κ.λπ.

  Προσφέρουμε δάνεια για σοβαρούς και ειλικρινείς πελάτες που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας με επιτόκιο 3%, που κυμαίνεται από 100.000,00 έως 500.000.000.000,00.

  Επικοινωνήστε μαζί μας γρήγορα μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου (fredmorefinance@gmail.com)

  (fredmorefinance@hotmail.com)

  Αριθμός ονομάτων: +919654763221

  Υπογραφή

  Διευθυντής

  Κ. Fred περισσότερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πάρτε το δάνειό σας τώρα μέσα σε 48 ώρες

  Καλή μέρα

  Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ένα έργο ή να αγοράσετε ένα διαμέρισμα ή είστε σε οικονομική κατάσταση, η βοήθειά σας έρχεται τώρα, έχετε χάσει το όνειρό σας, προσπαθείτε να ετοιμαστείτε, μην αφήσετε τα όνειρά σας να πεθάνουν, επικοινωνήστε με τον κ. Fred περισσότερα, για ένα γρήγορο και αξιόπιστο δάνειο.
  Προσφέρουμε αυτό το είδος δανείου παρακάτω:

  1 επιχειρηματικό δάνειο
  εμπορικός
  δάνειο 3ο διαμέρισμα

  δάνειο 4. αυτόματο

  δάνειο 5. αυτόματο δάνειο, κ.λπ.

  Προσφέρουμε δάνεια για σοβαρούς και ειλικρινείς πελάτες που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας με επιτόκιο 3%, που κυμαίνεται από 100.000,00 έως 500.000.000.000,00.

  Επικοινωνήστε μαζί μας γρήγορα μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου (fredmorefinance@gmail.com)

  (fredmorefinance@hotmail.com)

  Αριθμός ονομάτων: +919654763221

  Υπογραφή

  Διευθυντής

  Κ. Fred περισσότερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γειά σου,

  Στείλτε μια συνοπτική παρουσίαση του δανείου που χρειάζεστε. Εύκολο Δάνειο είναι
  ειδικευμένη στην παροχή δανείων από το εύρος των € 1000 έως €
  90.000.000,00 ευρώ} με επιτόκιο 3% Τα δάνεια μας είναι ασφαλισμένα και η μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας. Προσφέρουμε δάνεια σε ιδιώτες καθώς και σε οργανισμούς που έχουν πρόθεση να ανανεώσουν κατοικίες και ιδρύματα, ενοποίηση χρέους, αναχρηματοδότηση, .


  Προσφέρουμε τους ακόλουθους τύπους δανείων:

  * Εμπορικά δάνεια.
  *Προσωπικά δάνεια.
  * Επιχειρηματικά δάνεια.
  * Επενδύσεις Δάνεια.
  * Δάνεια Ανάπτυξης.
  * Δάνεια απόκτησης.
  * Κατασκευαστικά δάνεια.
  * Επιχειρηματικά δάνεια και πολλά άλλα:

  Εάν σας ενδιαφέρει να πάρετε ένα δάνειο μορφή EASY FIRM
  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com

  Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849


  Με εκτιμιση,
  Κ. Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com
   

  Προσιτή προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γειά σου,

  Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

  Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

  Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

  Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849

  Είμαστε πιστοποιημένοι,
  αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

  Τις καλύτερες ευχές,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γειά σου,

  Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

  Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

  Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

  Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849

  Είμαστε πιστοποιημένοι,
  αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

  Τις καλύτερες ευχές,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γειά σου,

  Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

  Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

  Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

  Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849

  Είμαστε πιστοποιημένοι,
  αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

  Τις καλύτερες ευχές,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή