31 Οκτωβρίου 2017

Το πολιτικό μανιφέστο του Β. Μεϊμάρακη εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ

Τις θέσεις του για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, εν όψει του συνεδρίου της Ν.Δ. τον Δεκέμβριο, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμάρακης, σε εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος ευρωβουλευτή Νίκου Βακάλη, παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Οι θέσεις του κ. Μειμαράκη συνοψίζονται στα παρακάτω:
  • 1ον. Η Ν.Δ. είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που προσδοκούν ένα ασφαλέστερο και παραγωγικότερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
  • 2ον. Χαρακτηρίζεται από το μέτρο, τη μετριοπάθεια, τη συναίνεση και τον διάλογο σε μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και το κράτος με αιχμή του δόρατος τα εθνικά θέματα.
  • 3ον. Πρεσβεύει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, την ανάπτυξη, το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τη δημιουργικότητα του Έλληνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ταυτόχρονα πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία και την προστασία των αδύνατων στρωμάτων.
  • 4ον. Η παράταξη δίνει έμφαση στου νέους έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στα δικαιώματά τους για καλύτερη εκπαίδευση και εργασία.
  • 5ον. Ταυτόχρονα τιμά και αναγνωρίζει την διαχρονική προφορά όλων όσων προσέφεραν στην παράταξη και την πατρίδα καθώς συνεκτικό στοιχείο της Ν.Δ. είναι ο σεβασμός στην ιστορία της, τους αγώνες και την προσφορά των αγνών ανώνυμων αγωνιστών.
  • 6ον. Η παράταξη διαχρονικά διαπνέεται από το στοιχείο της ενότητας, την ταύτιση και την συνεννόησης στις ιδεολογικές αρχές και αξίες της και συστρατευόμαστε όλοι στο πλευρό του εκάστοτε προέδρου.

Με την παραπάνω ιδεολογική πλατφόρμα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, παρεμβαίνει δημόσια στην κουβέντα που έχει ανοίξει για τη φυσιογνωμία του κόμματος και καταθέτει το πολιτικό του μανιφέστο εν όψει του συνεδρίου.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, είχε και σημειολογικό χαρακτήρα καθώς βρέθηκε μαζί με τον εσωκομματικό του αντίπαλο Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρώην γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο και - όπως επισημαίνουν οι στενοί του συνεργάτες - «ο ρόλος του πάντα διαπνέεται από ενωτική διάθεση, αφήνοντας πίσω τριβές και εντάσεις του παρελθόντος».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου