11 Οκτωβρίου 2017

Μετατρέπονται σε ξενοδοχεία παρηκμασμένα κτίρια της Αθήνας

Με τον κλάδο του τουρισμού να διανύει περίοδο άνθησης, όχι μόνο σε δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς αλλά και στην πρωτεύουσα, αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για παλιά παρηκμασμένα κτίρια της Αθήνας που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία.
Μάλιστα, όσο πιο κοντά στο ιστορικό κέντρο βρίσκεται ένα κενό και αναξιοποίητο κτίριο, τόσο πιο μεγάλο είναι το αγοραστικό ή μισθωτικό ενδιαφέρον.

Μόνο στην οδό Μητροπόλεως, καταγράφονται δύο σχετικά παραδείγματα, όπως αναφέρει η "Καθημερινή". Το πρώτο αφορά στο ακίνητο που στέγαζε το υπουργείο Παιδείας και το οποίο, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει μισθωθεί για 35 χρόνια (με option για επιπλέον 15) στον όμιλο Elektra Hotels και λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο 5 αστέρων με το όνομα "Electra Metropolis"(φωτογραφία επάνω αριστερα). Η επένδυση για τη μετατροπή του ακινήτου σε ξενοδοχείο ανήλθε σε 15 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα στην οδό Ερμού, στο κτίριο που στέγαζε τον όμιλο Χυτήρογλου, στο ύψος της πλατείας Καπνικαρέα, ο όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη δρομολογεί τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου της αλυσίδας Grecotel, με τα εγκαίνια να αναμένονται για τον Νοέμβριο.

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα δρομολογείται και στο ακίνητο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, πλησίον της πλατείας Συντάγματος. Για το ακίνητο, «τρέχει» αυτήν την περίοδο διαγωνισμός μακροχρόνιας εκμίσθωσης από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ). Υπενθυμίζεται ότι στο ακίνητο φιλοξενούνταν τα γραφεία του ομίλου της Αγροτικής, ενώ όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του, τη δεκαετία του 1950, λειτουργούσε το ξενοδοχείο King’s Palace.

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν είναι και τα μοναδικά ακίνητα που αναμένεται να μετατραπούν σε ξενοδοχεία. Ανάλογο σχέδιο τρέφει και ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Δουζόγλου, για το ακίνητο που απέκτησε πριν από περίπου ένα χρόνο από τον όμιλο του ΟΤΕ, στην οδό Σταδίου (δίπλα στην Παλιά Βουλή).

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων, το ενδιαφέρον για ξενοδοχεία δεν αφορά μόνο μεγάλες μονάδες, αλλά και μικρά «boutique» ξενοδοχεία, τα οποία είναι και ευκολότερο να δημιουργηθούν, λόγω των περιορισμένων απαιτήσεών τους σε κτιριακή επιφάνεια.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου