10 Οκτωβρίου 2017

Το νομοσχέδιο για την Αλλαγή Φύλου σε Γελοιογραφίες. Μέρος 2ο

Παρά τις αντιδράσεις, πολιτικών και κομμάτων και μάλιστα των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου». Ειδικότερα το επίμαχο άρθρο 3 πέρασε με 148 «υπέρ» έναντι 124 «κατά»
και 13 «παρών», επί συνόλου 285 ψηφισάντων. Εδώ, το σχετικό θέμα από τη σκοπιά των γελοιογράφων:

Επάνω αριστερά: Η "Αριστερά" που θέλει να ξαναγίνει Αριστερά. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. 

Ο Λαϊκισμός που έγινε Δημαγωγία: Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου από Τα Νέα: 

Η "Γαργάρα" που γίνεται "Γάργαρος". Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Το νομοσχέδιο διόρθωσης "φύλλου". Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: 

Η Γλάστρα και η καρέκλα. Από τους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος ψήφισε «παρών» στο επίμαχο άρθρο με επιστολική ψήφο (απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στην Βραζιλία). Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή: 

Το ρεπορτάζ για την ψήφιση του νομοσχεδίου (από το tovima.gr):

Σε «σκωτσέζικο ντους» μετατράπηκε για την κυβερνητική πλειοψηφία η ψηφοφορία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου περί «νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου», με την οποία δίδεται η δυνατότητα φυλομετάβασης από τα 15 έτη. Παρά τα μηνύματα που είχε λάβει η κυβέρνηση τόσο από το εσωτερικό της, όσο και από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δεν προέβη σε κάποια βελτίωση της επίμαχης διάταξης, την οποία στήριξε προσωπικά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το άρθρο 3 πέρασε με 148 «υπέρ» έναντι 124 «κατά» και 13 «παρών», επί συνόλου ψηφισάντων 285 βουλευτές (15 απουσίαζαν). Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο όπως είχε προαναγγείλει η βουλευτής Γεωργία Γεννιά, η οποία δεν μεταπείστηκε. Όπως είχε δηλώσει, για την ίδια το 15ο έτος είναι «κόκκινη γραμμή». 

Επίσης, επέλεξα να απουσιάσουν από την ψηφοφορία οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης. Από τους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος ψήφισε με επιστολική ψήφο (απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στην Βραζιλία) «παρών» στο επίμαχο άρθρο όπως και ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος καταψήφισαν το άρθρο 3 με μόνη εξαίρεση τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος υπερψήφισε την διάταξη. Υπέρ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος δηλώνοντας, όπως είπε, «ένα ξεκάθαρο “ναι” χωρίς ετεροπροσδιορισμούς», ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος επέλεξαν το «παρών» στο επίμαχο άρθρο και το «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα και «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου. 

Το Ποτάμι ήταν το μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξε ανεπιφύλακτα την διάταξη αυτή και το νομοσχέδιο για την «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» συνολικά, ενώ καταψήφισαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές. 


Και τέλος η δυνατότητα επιλογής να ζει κάποιος σαν άνθρωπος. Σκίτσο του Soter στο skitso.biz: 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου