31 Οκτωβρίου 2017

Tρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν, όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν. 
Για «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» κάνουν λόγο οι αρχές ασφαλείας που αντιμετωπίζουν το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο νότιο Μανχάταν ως τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα όχημα κινήθηκε στη λωρίδα που προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, παρασύροντας και σκοτώνοντας "πολλούς ανθρώπους". Το όχημα συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον συνέλαβαν.

Το φορτηγάκι, που οδηγούσε ένας 29χρονος άνδρας, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.


Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη σημερινή επίθεση στο νότιο Μανχάταν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για μια «ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια», στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο σημείο, στη διασταύρωση της Γουέστ Στριτ με την Τσέιμπερς Στριτ, κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης. 

"Πολύ άρρωστο" και "ανισόρροπο" χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν. "Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!" ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου