19 Οκτωβρίου 2017

Η BSH Hellas κλείνει το εργοστάσιο της πρώην Πίτσος

Σε παύση λειτουργίας οδηγείται, το εργοστάσιο της BSH Hellas -πρώην Πίτσος- στο Ρέντη, ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα, που σήμερα απασχολεί 250 εργαζομένους. 

Η διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας BSH Gmbh ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της
ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

«Εδώ και καιρό είχε γνωστοποιηθεί η ολοκλήρωση του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της BSH στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 2017 η οποία ήταν αντικειμενικά επιβεβλημένη, ιδίως μετά από τη μακρά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 7 σχεδόν χρόνια. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας για διάστημα ενός επιπλέον έτους» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις της μητρικής εταιρείας, ενώ έχει δρομολογηθεί και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. «Η προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του εργοστασίου της BSH στην Αθήνα στις νέες ανάγκες θα υλοποιηθεί μέσω ενός ευνοϊκού προγράμματος εθελούσιας εξόδου, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση κι ενίσχυση των εργαζομένων. Το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017» αναφέρει η εταιρεία

Σημειώνεται ότι η γνωστή ελληνική εταιρεία οικιακών συσκευών "ΠΙΤΣΟΣ", που ιδρύθηκε το 1865, είχε εξαγοραστεί από τον γερμανικό όμιλο "BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH", που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή οικιακών συσκευών στην Ευρώπη, τη δεκαετία του ’70. Η "BSH Oικιακές Συσκευές ΑΕ" εκτός από παραγωγική μονάδα οικιακών συσκευών στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και τους αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο Αττικής διαθέτει και ολοκληρωμένο δίκτυο service οικιακών συσκευών σε όλη την Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας 

«Η BSH ανακοινώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της τουλάχιστον έως το τέλος του 2018. 

Εδώ και καιρό είχε γνωστοποιηθεί η ολοκλήρωση του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της BSH στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 2017 η οποία ήταν αντικειμενικά επιβεβλημένη, ιδίως μετά από τη μακρά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 7 σχεδόν χρόνια. 

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας για διάστημα ενός επιπλέον έτους. Μεταφέροντας στο εργοστάσιο της Αθήνας παραγωγή μικρότερου εύρους, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα, η εταιρεία επιχειρεί να μετριάσει τις συνέπειες για το προσωπικό από την ολοκλήρωση του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της Αθήνας.

Πρώτιστο μέλημα της εταιρείας είναι η φροντίδα και η στήριξη των εργαζομένων της. Για το λόγο αυτό, η προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του εργοστασίου της BSH στην Αθήνα στις νέες ανάγκες θα υλοποιηθεί μέσω ενός ευνοϊκού προγράμματος εθελούσιας εξόδου, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση κι ενίσχυση των εργαζομένων. Το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017»

Πηγή: Στοιχεία από capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου