9 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.4.2016

Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Σάμου. Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού. Μέχρις στιγμής πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί. Σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις των διασωθέντων, στη λέμβο επέβαιναν περίπου 10 άτομα.

Επιπλέον φόροι στους «μικρούς». Αύξηση του φόρου έως 176 ευρώ για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έως 27.000 ευρώ και έως 3.851 ευρώ για εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω φέρνουν οι νέες κλίμακες φορολογίας εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα. 

Αλ.Τσίπρας: Αφετηρία για προσέλκυση επενδύσεων η υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠΣτο Πεκίνο τον Ιούνιο ο Πρωθυπουργός. Γ. Δραγασάκης: Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις από την Κίνα. 

Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών το απόγευμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα θέματα της εθνικής σύνταξης έχουν κλείσει.

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα».Στη σύλληψη δύο ανδρών, που φέρονται να συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε, χθες Παρασκευή το πρωί, στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο Μαρούσι, προχώρησε η αστυνομία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δανειστές: Αυξήστε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, κάντε περικοπές στο Δημόσιο. Αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αλλά και περικοπές στο Δημόσιο, προτείνουν μεταξύ άλλων οι δανειστές, αυξάνοντας την πίεση προς την Αθήνα.

Το ενημερωτικό της Ελληνικής Πολιτείας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Με ένα φυλλάδιο 32 σελίδων γραμμένο στα ελληνικά, τα αραβικά, τα φαρσί και στα αγγλικά θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να πείσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον Πειραιά και να μετακινηθούν στα «κέντρα φιλοξενίας». 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ DW. Ακιντζί: «Έτος λύσεων το 2016»Την επιδίωξή του για επίτευξη συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό εντός του 2016 υπογράμμισε μιλώντας στην DW ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέπτεται την προσεχή Δευτέρα τη Γερμανία.

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση Φαμπρ προς Ελληνες καλλιτέχνες με αιχμές κατά Τσίπρα και Μπαλτά. Βαθιά απογοητευμένος από τον χαρακτηρισμό του ως «persona non grata» δηλώνει ο Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ στη μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του προς τους Eλληνες καλλιτέχνες, ενώ αποδίδει ευθύνες για το επικοινωνιακό φιάσκο της συνέντευξης Tύπου. 

Μπαλαούρας: «Μπορούμε να ανεχτούμε το "Μακεδονία"». Επαναφέρει το «καυτό» ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων. «Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ''Μακεδονία'' μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ''Μακεδονία''», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ισλανδία: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς τη νέα κυβέρνηση. Η Βουλή της Ισλανδίας απέρριψε σήμερα την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η αντιπολίτευση εναντίον της νέας κυβέρνησης.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου