10 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.5.2016

(upd) Μετά το Eurogroup: «Πανηγυρικού χαρακτήρα» η συνεδρίαση του υπουργικού. «Πανηγυρικό χαρακτήρα» προσλαμβάνει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τα αποτελέσματα του Eurogroup, με τον πρωθυπουργό να επιθυμεί την επικοινωνιακή διαχείριση και αξιοποίηση της απόφασης.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της γγ. του πρωθυπουργού, «η εισήγηση του Πρωθυπουργού προς το Υπουργικό Συμβούλιο θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.» 

«Κόφτης» μισθών για χρέος σε δόσεις. Την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων μέτρων και τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων, από τον οποίο δεν εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις, αποφάσισε το χθεσινό έκτακτο Eurogroup. Ως αντάλλαγμα στην ελληνική πλευρά προσφέρεται η προοπτική ελάφρυνσης του χρέους σε δόσεις και υπό προϋποθέσεις. 

Συμπληρωματικό μνημόνιο απαίτησε από την κυβέρνηση το Eurogroup
Νέα προαπαιτούμενα, συμπληρωματικό μνημόνιο και «περαιτέρω δουλειά» για τα πρόσθετα μέτρα αξιολόγησης - Αναζητούνται δυνατότητες κοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων.

Ασφαλιστικό: Χαμένοι 7 στους 10 ασφαλισμένους. Ενας στους δύο συνταξιούχους και συνολικά 7 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους πλήττονται από τον βαρύ λογαριασμό του νέου ασφαλιστικού, που από χθες είναι νόμος του κράτους. 

Κατρούγκαλος για «κόφτη»: Αντί μείωσης συντάξεων, θα αυξήσουμε τη φορολογία. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης (...) Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς (...) Είμαι περήφανος για το ασφαλιστικό». 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γυρνά προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει. «Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των αποφάσεων του χθεσινού Eurogroup και της ομιλίας του πρωθυπουργού νωρίτερα σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο. 

Ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ο νέος πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το «ξήλωμα» του Δ.Σ. Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και απουσία του τέως -πλεόν- προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος κατά πληροφορίες, δεν εκκλήθη, ανέλαβε το πρωί της Τρίτης επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Στη δημοσιότητα η «ελληνική» βάση δεδομένων των Panama Papers. Περισσότερες από 200 εταιρείες αλλά και 400 δικαιούχους που σχετίζονται με την Ελλάδαπεριλαμβάνονται στη βάση δεδομένων των Panama Papers την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). 

Ισλαμιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στο Μόναχο;
 
Σε επίθεση νεαρού με μαχαίρι εναντίον επιβατών σε σταθμό του προαστιακού του Μονάχου έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος άνδρας, ενώ τρεις άλλοι τραυματίστηκαν. Ο δράστης είναι Γερμανός και δεν έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο. 

Με συντελεστή 29% η φορολόγηση κερδών των μικρών επιχειρήσεων. Ενιαίο συντελεστή για τη φορολόγηση των κερδών των μικρών επιχειρήσεων αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καταργώντας τη σχετική κλίμακα που ισχύει σήμερα. Συγκεκριμένα, με το υφιστάμενο καθεστώς οι μικρές επιχειρήσεις (Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ.) φορολογούνται με συντελεστή 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ και με 33% για υψηλότερα ποσά. Πλέον θα φορολογούνται για τα κέρδη τους ανεξαρτήτως ποσού με συντελεστή 29%. 

ΧΑ: Άλμα 3,15% και εκρηκτικός τζίρος "σβήνουν" τις απώλειες του 2016. Με εκρηκτική άνοδο του τζίρου και συγκρατημένη αισιοδοξία το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε τα βήματα προόδου που σημειώθηκαν στο χθεσινό Eurogroup. 

Συλλήψεις για μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη άνω των 350 εκατ. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για την υπόθεση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής απάτης με πρωταγωνιστές Ελληνες traders και επενδυτές, ύψους άνω των 350 εκατ. δολαρίων. 

TEE: Για να τους θυμόμαστε, αυτοί είναι οι βουλευτές διπλωματούχοι μηχανικοί που ψηφίσαν τον ασφαλιστικό – φορολογικό νόμο (από web.tee.gr):

Στοχοποίηση βουλευτών - μηχανικών από το ΤΕΕ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑΣτοχοποίηση των βουλευτών - μηχανικών οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ασφαλιστικού - φορολογικού από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανάρτηση των φωτογραφιών τους στο site του ΤΕΕ. 

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα. Ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί την Χιροσίμα θα γίνει ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη. 

Βραζιλία: Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής ανακάλεσε την ακύρωση παραπομπής της Ρουσέφ. Ο ασκών χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής της Βραζιλίας, ο Βαλντίρ Μαρανιάου, ανακάλεσε την Τρίτη την απόφαση που είχε λάβει την Δευτέρα να ακυρώσει τη διαδικασία παραπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, κάτι που σημαίνει ότι η πρόεδρος μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά της εντός των επόμενων ημερών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου