12 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.5.2016

Τα μέτρα τώρα, το χρέος το 2018 Το 2018, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και εάν χρειάζεται, θα αποφασιστεί η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, διεμήνυσε το Βερολίνο. Σήμερα το Euroworking Group θα προσπαθήσει να καταλήξει στις λεπτομέρειες για τους έμμεσους φόρους και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης.

Προληπτικά μέτρα και χρέος στο EuroWorking Group. Η επίλυση των εκκρεμοτήτων για τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων και η προετοιμασία της πρότασης για την ελάφρυνση του χρέους είναι τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup. 

Επιστολή της Τουρκίας θέτει υπό αμφισβήτηση την κυπριακή ΑΟΖ. Με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνδέει η Άγκυρα την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με την Αίγυπτο, επαναλαμβάνοντας παράλληλα με επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, τις γνωστές της θέσεις, σε επιστολή - απάντηση προς τον Κύπριο Μόνιμο Αντιπρόσωπο, Νίκο Αιμιλίου, με αφορμή τουρκικές προκλήσεις.

Κριτική Μητσοτάκη σε κυβέρνηση, Ε.Ε. Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους για το περιεχόμενο της διαγραφόμενης συμφωνίας, άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές. 

Πτώση της ανεργίας στο 24,2% τον Φεβρουάριο. Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 24,2% έναντι 25,8% τον Φεβρουάριο του 2015 και 24,4% τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eλληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Eldorado: Στόχος η ανάπτυξη των ελληνικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθ. σύμβουλο κ. Ράιτ, «οι εργασίες της Eldorado Gold στην Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη έγκριση της τροποποίησης της τεχνικής μελέτης της εταιρείας για το έργο της στις Σκουριές καθώς και την έγκριση της άδειας οικοδομής στην Ολυμπιάδα. Παράλληλα συνεχίζονται οι παραγωγικές συζητήσεις με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Στον «αέρα» η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας. Σε πολύ επικίνδυνη φάση βρίσκεται η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα, μετά τη δήλωση του Βολκάν Μποζκίρ, ότι η Τουρκία δεν θα αναθεωρήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της.


Η Γερουσία απέπεμψε τη Ρουσέφ από την Προεδρία της Βραζιλίας και την παρέπεμψε σε δίκη. Με ψήφους 55-22 υπερψήφισε την αποπομπή της (για να δικαστεί για παράβαση των δημοσιονομικών κανονισμών με στόχο εκλογικά οφέλη) μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε πολλές ώρες και την άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου να να μπλοκάρει τη διαδικασία. 

Το Βερολίνο στο δρόμο που χάραξε η Βιέννη; Η παραίτηση Φάιμαν στη Αυστρία σήμανε συναγερμό στο Βερολίνο. Αλλά η Γερμανία δεν είναι Αυστρία και η Μέρκελ βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον Φάιμαν. Ωστόσο σε επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκεται ο μεγάλος συνασπισμός.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου