14 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.5.2016

Η συμφωνία φέρνει δόση από 9 έως 11 δισ. Από 9 έως 11 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται η δόση που θα λάβει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις Eυρωπαίου αξιωματούχου. Το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις ώστε να επέλθει συμφωνία για το θέμα του «κόφτη». 

«Κόφτης» 10% - 30% στις νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου. Μεγάλοι χαμένοι, οι υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Περίπου 120.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ, το οποίο θα καταργηθεί έως το 2019. 

Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ: Είμαι περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα δίκαιο με ίσους κανόνες για όλους. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέτυχε το μεγάλο στοίχημα που είχε, που ήταν η διαμόρφωση ενός δίκαιου συστήματος.

Ανησυχία για κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας. Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι ορατός ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. 

Στο προσφυγικό στόχος της Τουρκίας ήταν ο εκβιασμός της ΕΕΜε αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος της Άγκυρας για πυροβολισμούς εναντίον σύρων προσφύγων η εκπρόσωπος της CDU/CSU για τα ανθρώπινα δικαιώματα Στάινμπαχ τονίζει ότι η ΕΕ δεν έχει στο πλέον μέσο πίεσης κατά της Τουρκίας. 

Ξανά στο τραπέζι ο εκλογικός νόμος. Την αλλαγή του εκλογικού νόμου ξαναέφερε στο προσκήνιο ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προαναγγέλλοντας ότι για το θέμα θα έχει σήμερα συζήτηση με τον πρωθυπουργό. 

Μηχανισμό εποπτείας των υπουργών του συστήνει ο Τσίπρας. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναθέσει σε τρεις στενότατους συνεργάτες του τον έλεγχο των υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσουν σε δική τους εσωτερική αξιολόγηση στα τέλη Ιουλίου.

Μπαράζ επιθέσεων κατά τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ. Εξι ημέρες μετά την επίθεση στα γραφεία της Καλαμαρίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου στόχος έγιναν οι τοπικές οργανώσεις σε Βύρωνα και Παγκράτι. 

Κύπρος: Πολυκομματική Βουλή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Επτά από τα δώδεκα κόμματα ή σχηματισμούς, που κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαίου, φαίνεται να εξασφαλίζουν είσοδο στην νέα κυπριακή Βουλή, σύμφωνα με την έρευνα πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς , που παρουσίασε το ΡΙΚ. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ με ποσοστό 24,5%, με δεύτερο το ΑΚΕΛ με 20%. Το ΔΗΚΟ εξασφαλίζει ποσοστό 9%, η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα «Αλληλεγγύη» 3,5%, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών 3% και το ΕΛΑΜ 1,5%. 

Παππάς στην WSJ: Πραγματικές λύσεις για το χρέος και όχι προσωρινές. "Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος", τονίζει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Δίωξη εις βάρος της τέως προέδρου της Αργεντινής για δολάρια και παράγωγα. Η τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται ότι ευθύνεται για τις παρατυπίες στις πωλήσεις αμερικανικών δολαρίων στην αγορά παραγώγων. Δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της. 

Μόλις 14 οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου