1 Μαΐου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.5.2015

Το μήνυμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Ορθόδοξο Πάσχα. Στέλνοντας μήνυμα για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, τόνισαν "προσευχόμαστε για τα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας που διώκονται για την πίστη τους και υπόκεινται σε ανείπωτες βιαιοπραγίες και αναζητούμε τρόπους για την απελευθέρωση εκείνων που έχουν επαχθεί και θυμούμαστε εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους. 

«Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξίας» στο επίκεντρο του Αναστάσιμου μηνύματος του Παυλόπουλου. Αμέσως μετά την τελετή της ανάστασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε πως, «η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του». 

Εργατική Πρωτομαγιά 2016. Εκτός από το Πάσχα, έχουμε και την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα, 1η του Μάη, ας μην ξεχνιόμαστε. Και ας μεταφέρεται για την Τρίτη, 3 του Μάη, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Διπλή τραγωδία στην Αττική από πυρκαγιές. Δύο άνθρωποι νεκροί και δύο ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, νεκροί εντοπίστηκαν ένας άνδρας 40 ετών και ένα κορίτσι περίπου 16, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε παράπηγμα, εντός οικισμού αθιγγάνων, στη Μάνδρα Αττικής. Σήμερα το πρωί ξέσπασε επίσης φωτιά σε διπλοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε χωρίς τις αισθήσεις τους, μία 37χρονη γυναίκα και ένα 4χρονο κοριτσάκι, πιθανότατα μητέρα και παιδί. Η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη. 

Υπουργοί και αστάθεια παγώνουν επενδύσεις. Η κλιμάκωση της πολιτικοοικονομικής αστάθειας υπονομεύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, γεγονός το οποίο με τη σειρά του έχει άμεσο αντίκτυπο και στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, ακόμα και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, υποσκάπτοντας την ολοκλήρωσή τους. Aμφισβητείται πλέον ευρέως η δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να φέρει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2018. 

Στη φρεγάτα «Αδριάς» για το Πάσχα ο πρωθυπουργός. Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδριάς» επισκέπτεται την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδεύομενος από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ συμφωνίας και εκλογών. Μεταξύ συμφωνίας με τους εταίρους και πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο αιωρείται η χώρα μετά το συνεχιζόμενο χάσμα στη διαπραγμάτευση, με επίκεντρο τα εφεδρικά μέτρα για τα οποία πιέζει το ΔΝΤ, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάθετος στην άποψη ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει την ψήφιση παρεμβάσεων σε μισθούς και συντάξεις. 

Επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ εν όψει των εορτασμών της Πρωτομαγιάς. Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και επιχείρησαν να κατευθυνθούν στην πλατεία Ταξίμ.

Ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης με 84 αγνοούμενους μετανάστες. Οι 26 άνθρωποι που σώθηκαν επιβεβαίωσαν ότι στο σκφος επέβαιαν 110 άνθρωποι, όλοι τους μετανάστες από κράτη της δυτικής Αφρικής.

Τουρκία: Έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δεκατρείς ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στην Τουρκία, κοντά σε αστυνομικό αρχηγείο στην πόλη Γκαζιαντέπ. 

Κατέρρευσε τέμενος στη Σομαλία - 15 νεκροί και 40 τραυματίες. Πολλά από τα θύματα πέθαναν «από ασφυξία», ενώ άλλα «χτυπήθηκαν από κομμάτια τσιμέντου που κατέρρευσαν», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, που σημειώθηκε την Παρασκευή, ο Αλί Μουχίντιν. 

Κατάργηση βίζας με εκπτώσεις για την Τουρκία; Η Κομισιόν προτίθεται να εισηγηθεί την προσεχή Τετάρτη την κατάργηση της βίζας για τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ, ούσα μάλιστα έτοιμη να προβεί σε σημαντικές υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας, γράφει το Spiegel.

«Πνεύμα ελευθερίας» σε λιοντάρια! Απελευθερώθηκαν 33 λιοντάρια που ήταν αιχμάλωτα στα τσίρκα. Τα 33 λιοντάρια που διασώθηκαν από νοτιοαμερικανικά τσίρκα έφθασαν χθες βράδυ στη Νότια Αφρική, όπου θα απελευθερωθούν σε ένα φυσικό καταφύγιο.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου