11 Μαΐου 2016

Στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες των πολιτικών του ...2012

Με καθυστέρηση τεσσάρων ετών και ενώ έχουν μεσολαβήσει δυο εκλογικές αναμετρήσεις, κάτι που έχει μεταβάλλει ριζικά την σύνθεση της Βουλής, δόθηκαν στην δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για την οικονομική χρήση του ...2012!. Και μιλάνε για διαφάνεια! «Περσινά ξινά σταφύλια»! 

Δίχως κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών «αναδεικνύουν», πάντα για το έτος 2012, από τους φτωχότερους τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και από τους πιο ευκατάστατους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο. Δεν υπάρχουν δηλώσεις των Στ. Θεοδωράκη (Το Ποτάμι) και Β. Λεβέντη (Ένωση Κεντρώων) οι οποίοι δεν ήταν τότε βουλευτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πόθεν έσχες του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Από τους υπουργούς αξιοσημείωτο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη με τα μεγάλα χαρτοφυλάκια. 


Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δηλώνει εισοδήματα 28.113 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 44.521, 97 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Η οικογένεια Σταθάκη δηλώνει 51 εγγραφές ακινήτων σε ισάριθμα ακίνητα σε Χανιά, Κορινθία, Αττική και Αχαΐα με τον ίδιο να έχει στην κατοχή του 13 εξ αυτών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημαντική πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων στην οποία προχώρησε τη χρονιά που εξελέγη βουλευτής μειώνοντας το χαρτοφυλάκιό του και ειδικότερα τα αμοιβαία κεφάλαια διασήμων ξένων επενδυτικών οίκων. Συγκεκριμένα εμφανίζεται να έχει πουλήσει αμοιβαία κεφάλαια της BLACKROCK GLOBAL με τίμημα 54.811 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της SISE EURO CORPORATE εισπράττοντας 29.447 ευρώ αλλά και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της MORGAN STANLEY εισπράττοντας 58.373 ευρώ. Κατά τα λοιπά διατήρησε τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BLUE CHIPS, ALPHA BRIC και SISE BRIC FUND συνολικής αξίας αποτίμησης 218.643 ευρώ. Παράλληλα διατήρησε μετοχές της HELLENIC SEAWAYS αξίας κτήσης 81.187 ευρώ.
Μαζί με τη σύζυγό του ο κ. Σταθάκης δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις 1,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ η οικογένεια έχει στην κατοχή της και δύο αυτοκίνητα. 

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος δηλώνει εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 45.512 ευρώ και 16.737 ευρώ από λοιπά εισοδήματα, ενώ η σύζυγός του, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος, δήλωσε εισοδήματα 130.145 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους είναι επτά εγγραφές με αυτό που ξεχωρίζει να είναι ένα σπίτι 432 τ.μ. Και εκείνη την χρονιά ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζει το πιο πλούσιο χαρτοφυλάκιο μεταξύ όλων των πολιτικών το οποίο παρουσιάζει 32 εγγραφές, ενώ το 2012 προχώρησε σε σημαντικές πωλήσεις κυρίως μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων εισπράττοντας 107.900 λίρες Αγγλίας και 812.477 ευρώ. Παράλληλα διατήρησε στο χαρτοφυλάκιό του μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομόλογα αξίας 132.327 λιρών Αγγλίας και 47.122 ευρώ. Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε σημαντική δραστηριότητα και στην αγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και ομολόγων δαπανώντας συνολικά 653.000 ευρώ. Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζονται κολοσσοί όπως η BLACKROCK , Templeton Asian Growth, BFG, Pioneer κλπ.
Επίσης, διατηρεί υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας αλλά και της Βρετανίας. Συγκεκριμένα σε ελληνικές τράπεζες δηλώνει καταθέσεις 206.190 ευρώ, 2.079 λίρες Αγγλίας και 523 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ δηλώνει καταθέσεις και σε τράπεζα του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε δύο τράπεζες της Βρετανίας (NAT WEST και The Co-operative Bank) 26.221 λίρες Αγγλίας. Τέλος, δηλώνει κάτοχος τριών Ι.Χ αυτοκινήτων.

Ο νέοι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού 

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόθεν έσχες του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καθώς σε σχέση με την προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που είχε καταθέσει εμφανίζονται δύο νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί στις Η.Π.Α. δικοί του και ένας της συζύγου του. Συγκεκριμένα στη δήλωση υπάρχουν τρεις νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην BANK OF AMERICA. Οι δύο πρώτοι ανήκουν στον κ. Παπανδρέου και περιλαμβάνουν ο ένας 120.448 δολάρια και ο δεύτερος 19.922 δολάρια, ενώ ο τρίτος λογαριασμός ανήκε στη σύζυγό του και περιείχε 1.536 δολάρια. 

Πηγή: Στοιχεία από το www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου