2 Μαΐου 2016

Αποκαλύφθηκε ο δημιουργός του Βitcoin

Έπειτα από χρόνια διατύπωσης εκτιμήσεων και μυστηρίου, ο άνθρωπος που επινόησε το ψηφιακό νόμισμα bitcoin αποκάλυψε σήμερα την ταυτότητά του στο BBC και στα περιοδικά The Economist και GQ: Πρόκειται για τον αυστραλό επιχειρηματία Κρεγκ Ράιτ.

Ο Κρεγκ Ράιτ (φωτογραφία κάτω) παρείχε τα νομίσματα που θεωρείται ότι κατέχει αποκλειστικά ο δημιουργός του bitcoin προκειμένου να αποδείξει ότι είναι πράγματι εκείνος που το επινόησε, διευκρινίζει το BBC.



Σε συνάντησή του με το BBC, υπέγραψε ψηφιακά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά κλειδιά που δημιουργήθηκαν τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξης αυτού του ψηφιακού νομίσματος. Τα κλειδιά αυτά «συνδέονται άρρηκτα» με την παρτίδα των bitcoin που είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκαν από τον Σατόσι Νακαμότο, ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Ράιτ εκείνη την εποχή.

«Είναι η παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή 10 bitcoin στον Χαλ Φίνεϊ τον Ιανουάριο (του 2009) στην πρώτη συναλλαγή με bitcoin», δήλωσε ο Κρεγκ Ράιτ κατά την επίδειξη την οποία έκανε ενώπιον των τριών μέσων ενημέρωσης. 


Πηγή: www.amna.gr 02.05.2016 
Περισσότερα στο http://www.bbc.com/news/technology-36185267

Σχετικές αναρτήσεις:
Το Αφηρημένο Blog: Τι επιτέλους είναι το bitcoin;
Το Αφηρημένο Blog: Η επενδυτική "φούσκα" του Bitcoin






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου