10 Μαΐου 2016

ΤΕΕ: Αυτοί είναι οι βουλευτές μηχανικοί που ψηφίσαν τον ασφαλιστικό – φορολογικό νόμο

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται». Σε υλοποίηση των αποφάσεων αυτών, το ΤΕΕ ανακοίνωσε τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν ως βουλευτές το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:  

Για να τους θυμόμαστε, αυτοί είναι οι βουλευτές διπλωματούχοι μηχανικοί που ψηφίσαν τον ασφαλιστικό – φορολογικό νόμο

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.».

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, προς ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ ανακοινώνει αλφαβητικά τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ψήφισαν ως βουλευτές το νέο αυτό ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο: 

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πολιτικός Μηχανικός
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μηχανικός Η/Υ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μηχανικός Η/Υ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χημικός Μηχανικός
ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Χημικός Μηχανικός
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Εκ παραδρομής του γραφείου τύπου, στην αρχική ανακοίνωση δεν είχαν συμπεριληφθεί και οι:
ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Μηχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Μηχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Πηγή: http://web.tee.gr 

Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ: 

Στοχοποίηση των βουλευτών - μηχανικών οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ασφαλιστικού - φορολογικού από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανάρτηση των φωτογραφιών τους στο site του ΤΕΕ. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά του ΤΕΕ, με αφορμή την παραπομπή των βουλευτών - μηχανικών στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής τους.

1 σχόλιο:

  1. Τι θα πει στοχοποίηση; Αυτοί λένε ότι είναι υπερήφανοι που ψήφισαν το ασφαλιστικό - φορολογικό. Ας προβάλλουν λοιπόν τους δικούς τους βουλευτές και οι υπόλοιποι επαγγελματικοί κλάδοι (νομικοί, γιατροί κλπ), Όλους, πρέπει να τους θυμόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή