2 Οκτωβρίου 2017

Ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, περισσότεροι από 50 οι νεκροί

(upd) Τουλάχιστον 58 νεκροί και 515 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε συναυλία country μουσικής στο Λας Βέγκας, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του σερίφη της πόλης.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μέσω του πρακτορείου Amaq, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη ανάμιξης της τρομοκρατικής οργάνωσης στην επίθεση, επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ τονίζουν ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο δράστης είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων. 


Νωρίτερα γράφαμε: Περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, από την ένοπλη επίθεση σε συναυλία country μουσικής στο Λας Βέγκας. 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος ως δράστης σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σερίφη της Νεβάδας, δράστης ήταν ο Στίβεν Πάντοκ κάτοικος της πόλης, ο οποίος έδρασε μόνος και εξουδετερώθηκε στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay όπου και έπεσε νεκρός.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Ο σερίφης πρόσθεσε 
επίσης ότι η αστυνομία εντόπισε ένα όχημα που ανήκε στον ύποπτο ως δράστη, ενώ εκτιμά πως έχει εντοπιστεί και η γυναίκα που καταζητούσαν οι αρχές σε σχέση με την επίθεση. 

Route 91 Harvest festival (epa06239553) 
A handout photo made available by the Las Vegas News Bureau on 02 October showing the scene at the Route 91 Harvest festival on Las Vegas Boulevard South in Las Vegas 30 September, 2017. Reports indicate that late at night on 01 October during the second night of the festival that a gunman opened fire from the Mandalay Bay hotel (L) into crowds at the festival. EPA/Bill Hughes/Las Vegas News Bureau/ HANDOUT MANDATORY CREDIT, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES (File: 18539258.jpg)

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε ένας ήχος που έμοιαζε με πυροτεχνήματα. Η μουσική σταμάτησε προσωρινά και ξανάρχισε μέχρι τη στιγμή που ο δεύτερος γύρος πυροβολισμών ανάγκασε το συγκρότημα να φύγει τρέχοντας από τη σκηνή. Χιλιάδες αναζήτησαν διέξοδο υπό τον ήχο των πυροβολισμών που σύμφωνα με μαρτυρίες έπεφταν ασταμάτητα για περισσότερο από πέντε λεπτά.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, tovima.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 59 νεκρούς και άλλους 527 τραυματίες, διευκρίνισε ο σερίφης του Λας Βέγκας Τζόζεφ Λομπάρντο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή