3 Οκτωβρίου 2017

Σκίτσα: Το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Από βίαια επεισόδια σημαδεύτηκε το δημοψήφισμα στην Καταλονία την Κυριακή. Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εφόδους σε εκλογικά κέντρα και πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, η Ισπανική
κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να παρεμποδίσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Τελικά το «ναι» επικράτησε με το 90% των ψήφων, ενώ η συμμετοχή ανήλθε στο 42,3%. Το Δημοψήφισμα από την σκοπιά των Γελοιογράφων:

Επάνω αριστερά σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com 


O επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία». Αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε το χθεσινό δημοψήφισμα στην Καταλονία παράνομο. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος: 

"Δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα" δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Το έθαψεΣκίτσο του John Antóno στο johnantono.blogspot.gr: 

Το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας είχε κηρύξει παράνομο το δημοψήφισμα. Έτσι η κυβέρνηση κινητοποίησε την αστυνομία σε μία προσπάθεια να σταματήσει τη διεξαγωγή του - συλλαμβάνοντας πολιτικούς, ξυλοκοπώντας ψηφοφόρους, κατάσχοντας κάλπες. Εδώ στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου ο δρόμος της ...κάλπης!

Ο Μαριάνο Ραχόι ως ...ταυρομάχος! Σκίτσο του soter tas:

Και κάτι από Σαλβαντόρ Νταλί! Σκίτσο το Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Σχετική ανάρτηση:
Στη σκιά της βίας το δημοψήφισμα στην Καταλονία 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου