7 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΟΚ: Η έκθεση της ΤτΕ του 2009 καταρρίπτει τους μύθους της «μνημονιακής» περιόδου

'Εκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας της 6ης Οκτωβρίου 2009, μυστική μέχρι σήμερα, για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, "καταρρίπτει όλους τους μύθους που χτίστηκαν τη «μνημονιακή» περίοδο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ σχετικά με τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τους πραγματικούς υπαίτιους" ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Με αφορμή το απόρρητο αυτό εσωτερικό έγγραφο της ΤτΕ, που είχε σταλεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 προς τον τότε Διοικητή της κ. Γ. Προβόπουλο, το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ τους θεωρεί συνυπεύθυνους, καθόσον υπεραπίζονται το ίδιο αφήγημα μετάθεσης των ευθυνών, της δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας που οδήγησε στα Μνημόνια, στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου του 2009.

"Οι πρωταγωνιστές του εκτροχιασμού, σε ανοικτή συνεργασία σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενοι από κοινού την ίδια αφήγηση για την κρίση, επιχειρούν συστηματικά την τελευταία οκταετία να μεταθέσουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και σημειώνει:

"Η έκθεση όμως της ΤτΕ που σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι ξεκάθαρη: «…ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας».

Και για την απάτη με τα δημοσιονομικά στοιχεία: «ενώ όλοι οι δείκτες του εννιαμήνου υποδηλώνουν διπλάσιο έλλειμμα σε σχέση με το 2008, η γνωστοποίηση προς την Eurostat εκτιμά ότι το έλλειμμα θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο»

Αυτά παρέδιδε εν κρυπτώ η κυβέρνηση Καραμανλή και ψευδόμενη στο εξωτερικό ως προς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας απαξιώνοντας την αξιοπιστία της χώρας" 

Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με τα εξής:

"Η Έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επαναφέρουμε την πρόταση μας για την συγκρότηση μιας Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει πως η χώρα έφτασε στα όρια της κατάρρευσης, γιατί δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί απέτυχαν οι αγορές να διαβλέψουν έγκαιρα τους κινδύνους του υπερδανεισμού. Έτσι, θα μας δοθεί η ευκαιρία να θωρακίσουμε θεσμικά τη χώρα". 


Σχόλιο του Στέφανου Μάνου 

"Χρωστάμε χάρη σε όποιον έκανε τη διαρροή του εγγράφου. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια των οποίων κυριάρχησε το ψέμα. Ψέμα που χρησιμοποιήθηκε και αξιοποιήθηκε από αδίστακτους ανθρώπους για να ταλαιπωρήσουν τους ευσυνείδητους όπως τον Ανδρέα Γεωργίου της Στατιστικής. Ψέμα που οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αντιμετώπισαν με περίεργο σεβασμό. Η έκθεση της ΤτΕ τινάζει στον αέρα την μπουρδολογία δέκα ετών". Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Στέφανος Μάνος σε ανάρτηση στο λ/σμό του στο fb και ζητά από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας "να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό έγγραφα από 1.1.2006".

Πηγές: 
pasok.gr , kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Είναι μια από τις λίγες φορές που το ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο. Για την κατάρρευση της χώρας δεν έχει ευθύνες ο ΓΑΠ που έφερε το πρώτο μνημόνιο, φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν πριν από αυτόν (Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου κλπ), αυτοί μεγάλωσαν το σπάταλο Ελληνικό Δημόσιο και εξόγκωσαν τα ελλείμματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο. Κάποτε πρέπει να κατανοηθεί η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή