19 Ιανουαρίου 2018

Πούτιν: Βούτηξε στη λίμνη για τα Θεοφάνια στους -5 βαθμούς

Απτόητος από τη χαμηλή θερμοκρασία που έφτανε τους -5 βαθμούς Κελσίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φόρεσε το μαγιό του και βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης Σέλιγκερ στη βορειοδυτική Μόσχα με την ευκαιρία της γιορτής των Θεοφανίων.

Περιστοιχισμένος από ιερείς και θρησκευτικά εικονίσματα, ο Πούτιν έβγαλε το γούνινο παλτό με το οποίο είχε φτάσει στην αποβάθρα της λίμνης, μπήκε στο νερό από μια τρύπα που είχε ανοιχθεί και αφού έκανε τον σταυρό του βούτηξε το κεφάλι του μέσα στο νερό με τη θερμοκρασία να είναι στους -5 βαθμούς Κελσίου. 


Πολλοί Ρώσοι έπραξαν το ίδιο, ακόμη και στην περιφέρεια της Γιακουτίας στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους -40 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσοι ήταν αυτοί που ακολούθησαν το έθιμο. 

Στα παγωμένα νερά λίμνης βούτηξε για τα Θεοφάνεια ο Β.Πούτιν

Το 2017 περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ρώσοι συμμετείχαν στη γιορτή των Θεοφανίων, που παραδοσιακά στη χώρα γιορτάζεται τη νύχτα της 18ης προς 19η Ιανουαρίου.

Ωστόσο στο Νορίλσκ της βόρειας Σιβηρίας, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει στους -50 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές προτίμησαν να ακυρώσουν τη γιορτή και συμβούλευσαν τους πολίτες να αποφύγουν να βουτήξουν στα νερά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Πηγές: naftemporiki.gr
amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου