29 Ιανουαρίου 2018

Στ. Μάνος: «Τι θα έκανε σήμερα ο Μ. Αλέξανδρος με την ΠΓΔΜ;»

Μια διαφορετική οπτική στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ από το τον Στέφανο Μάνο: "Αν τη σημερινή Ελλάδα κυβερνούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, τι θα έκανε με τα Σκόπια; Θα φοβόταν και θα στενοχωριόταν αν οι αλλοεθνείς γείτονες μας ήθελαν να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες, ή θα χαιρόταν και θα προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να τους ενσωματώσει;" Είναι το ερωτημα που θέτει σε ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάνου:


«Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα ασχολούνται με το θέμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), τα Ηνωμένα Έθνη, η Ελλάδα, τα Σκόπια, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Η έλλειψη αποτελέσματος ασκεί πίεση στους διαπραγματευόμενους "να τελειώνουν", μολονότι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν βρει ικανοποιητική λύση. Ο λαός διαισθάνεται τη βιασύνη και διαδηλώνει θυμίζοντας στην πολιτική του ηγεσία πόσο τον αγγίζει το ζήτημα της Μακεδονίας.
Με στενοχωρεί ότι φαινόμαστε ανίκανοι να λύσουμε ένα φαινομενικά απλό πρόβλημα με τους φτωχούς και αδύναμους γείτονες μας. Και όχι με έναν κυβερνήτη μας, αλλά με τον ένα μετά τον άλλο. Δεν θέλω να ντρέπομαι ως Έλληνας.
Δεν αμφιβάλλω ότι οι διαπραγματευτές μας είναι ικανοί άνθρωποι. Ενδεχομένως ικανότατοι. Μετά από 25 χρόνια όμως, τα ίδια και τα ίδια μπορούν (μάλλον σίγουρα) να οδηγήσουν στα ίδια και τα ίδια.
Αναρωτιέμαι: Αν τη σημερινή Ελλάδα κυβερνούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, τι θα έκανε αυτός με τα Σκόπια σήμερα; Ο Μέγας Αλέξανδρος θα φοβόταν και θα στενοχωριόταν αν οι αλλοεθνείς γείτονες μας ήθελαν να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες, ή θα χαιρόταν και θα προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να τους ενσωματώσει;
Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Σαράντο Καργάκο να αποτολμήσει να απαντήσει αυτός με υπεύθυνη φαντασία στο ερώτημα "Τι θα έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος για τη Μακεδονία αντιμέτωπος με το σημερινό πρόβλημα;"». 


Και ένα μικρό σχόλιο: 
Ως γνωστόν ο κ. Μάνος δεν είναι μόνος σε αυτή την άποψη. Αν δηλαδή επιμένουν οι αλλοεθνείς γείτονες μας να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες, ας τους προταθεί να ενσωματωθεί η χώρα τους στην Ελλάδα! 

Πηγή: Στοιχεία από facebook.com/stmanos 

Σχετική ανάρτηση: Η καλύτερη και η χειρότερη λύση για το Σκοπιανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου