25 Ιανουαρίου 2018

Το «ανερχόμενο αστέρι» και άλλες δηλώσεις της ημέρας

Γκουρία για Τσίπρα: Το ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής. 
Μπακογιάννη: «'Ολος ο κόσμος θα λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς θα τους λέμε ‘’φούφουτους’’». 
Ν. Φίλης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. 
Δ. Καμμένος: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες

Γκουρία για Τσίπρα: Το ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής 
«Ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής» (σ.σ. the rising star of the world) αποκάλεσε ο γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) Άνχελ Γκουρία τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε τυχαία συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Μετακινούμενος στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του κεντρικού κτιρίου, για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή του, ο κ. Τσίπρας «έπεσε» πάνω στον Άνχελ Γκουρία, ο οποίος τον χαιρέτισε εγκάρδια. Ενώπιον μάλιστα πλήθους κόσμου και διεθνών ΜΜΕ, ο κ. Γκουρία έδειξε ιδιαίτερη θέρμη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνομιλία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
naftemporiki.gr 

Μπακογιάννη: Εμείς θα τους λέμε φούφουτους;
«Είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’» είπε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ
«Εγώ δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας», ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ. «Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει… Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό. 
Πηγή: skai.gr 

Ν. Φίλης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με τα συλλαλητήρια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, είπε πως: «Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια». 
Ασφαλώς και πρόκειται για μια σοβαρή δήλωση. Το περίεργο όμως για τον κ. Φίλη είναι ότι ισχύει όταν και όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση! 
«Δεν ήταν ακραίοι όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, έχουν φόβους και φοβίες, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλους τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Φίλης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» της Θεσσαλονίκης.
Επίσης ο κ. Φίλης καταλόγισε στη Ν.Δ. μικροπολιτικό παιχνίδι και απαντώντας στις επικρίσεις της τόνισε ότι «δεν υπάρχει μυστική διπλωματία». «Μυστική διπλωματία είναι όταν δυο χώρες συνωμοτούν εις βάρος μιας τρίτης… Άλλο μυστική άλλο θεσμική διπλωματία. Υπάρχουν δίαυλοι ενημέρωσης που δεν είναι δημόσιοι» είπε.
Πηγές: Στοιχεία από naftemporiki.gr, skai.gr

Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες
«Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά τα θέματα Ρουβίκωνα, Εξαρχείων κλπ και για αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να τους γυρίζουμε στον σωστό δρόμο» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.
O κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στη στάση των ΑΝΕΛ για το θέμα των Σκοπίων σημειώνοντας: «Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».
«Βλέπω κείμενα των 53, για αναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα "γκόμενοι" που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε» πρόσθεσε ο 
Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας τις σχέσεις ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ. 
Πηγή: protothema.gr

Κυρίτσης: Δεν δίνουν καλή εικόνα της Ελλάδας 100 άνθρωποι ντυμένοι Αρχαίοι Έλληνες 
Κληθείς, από το το ΘΕΜΑ 104,6, να τοποθετηθεί για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αρχικά παρατήρησε ότι «όταν ο λαϊκός παράγων έρχεται στο προσκήνιο οφείλουμε να τον αφουγκραζόμαστε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, «τέτοιου είδους αντιδράσεις που βγάζουν έναν εθνικό παλμό που έχει ένα στοιχείο γραφικό δεν δίνει καλή εικόνα της Ελλάδας με 100 ανθρώπους να είναι ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες και με φουστανέλες». 
Αλήθεια, για τη δική του εικόνα (φωτογραφία) στη Βουλή τι θα έλεγε; 
Πηγές: Με στοιχεία από protothema.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου