14 Ιανουαρίου 2018

Αντιδράσεις και παραίτηση Ζουράρι από υφυπουργός Παιδείας

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, για τον Ολυμπιακό και τον Άρη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Ζουράρις αναγκάζεται να υποβάλει παραίτηση από υφυπουργός Παιδείας.

Με δήλωσή του στο «Βήμα» αναφέρει ότι υποβάλει παραίτηση από υφυπουργός,

την οποία θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα στη Βουλή. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και ότι θα παραμείνει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Ζουράρις με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 καταφέρθηκε κατά του Ολυμπιακού με ένα χυδαίο σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι...». Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές, ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Αρη λέγοντας «Ποιος γ.... τον Αρη». 

το σχόλιο του Αρκά

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ζουράρι 

Ανακοινώσεις για τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι (πριν αυτός ανακοινώσει την παραίτησή του) εξέδωσαν ο Ολυμπιακός, ο Αρης και η Νέα Δημοκρατία: 

Ο Ολυμπιακός: «Οι άνθρωποι δεν κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουμε και εμείς. Αυτό το σκουλήκι ξαναέβρισε χυδαία τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δημόσια και φυσικά θα παραμείνει Υφυπουργός Παιδείας (για να συνεχίζει να μας βρίζει)... Υγ.: Αλήθεια οι βουλευτές του Πειραιά δε νοιώθουν προσβεβλημένοι από τη συνεχή πρόκληση αυτού του γελοίου;». Αυτά έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Δ/ντής επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Η ΠΑΕ Άρης: «Όσοι διαθέτουν ίχνος, έστω, σοβαρότητας και αυτοσεβασμού, έχουν πάψει προ πολλού να ασχολούνται στα σοβαρά με τον γραφικό Ζουράρι. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω ηλικίας. Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος. Με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ' ένα ολέθριο ολίσθημα, σ' ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της. Και καλεί τον πρωθυπουργό «να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει». 

Η Νέα Δημοκρατία: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν». 

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τις θεωρούν ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. «Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε», τόνισαν.

Παραίτηση του κ. Ζουράρι ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας. «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τωρα. Πολλοί απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου ειδους χυδαιότητες, αλλα οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτα τα όρια», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: Στοιχεία από tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου