14 Ιανουαρίου 2018

Δημοψήφισμα προτείνει τώρα ο Π. Καμμένος για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων εισηγείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει σε άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία".

Αυτά σήμερα. Γιατί μέχρι χθες ο κ. Καμμένος εξέφραζε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος διαπραγματεύεται για μια «σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της», στην οποία προφανώς υπάρχει και ο όρος "Μακεδονία".


Λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Καμμένος επέμενε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Και τώρα, με το σημερινή του άρθρο, εισηγείται δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν». 


Αυτά βεβαίως ισχύουν για σήμερα. Γιατί αύριο, ποιος ξέρει τι θα προβάλλει πάλι ο κ. Καμμένος...

Οι συχνές αλλαγές θέσης και οι αλλεπαλληλες αντιφάσεις δεν φαίνεται να αποτελλούν πρόβλημα για τον κ. Καμμένο. Όσο για τον τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δείχνει (τουλάχιστον προς τα έξω) να ενοχλείται από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κυβερνητικού του εταίρου, προσδοκεί να ξεπεράσει το πρόβλημα με τη στήριξη στη «σύνθετη ονομασία, την ενιαία σε όλες τις χρήσεις της» από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ενοχλήθηκε όμως η κυβέρνηση όταν η Εκκλησία, με παρέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε την άποψή της στο Σκοπιανό. Τότε, σύμφωνα με το υπουργείου Εξωτερικών, «η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής»! Τώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και το κόμμα του δεν κάνουν το ίδιο; Μάλλον όχι, απλά οι ΑΝΕΛ προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά δίνοντας έμφαση στο εθνικιστικό τους στίγμα.

Πάνω στο εθνικό ζήτημα, επενδύει ο κ. Καμμένος, προσπαθώντας να ξαναχτίσει την πολιτική του καριέρα στηριζόμενος στο γνώριμο χώρο του. Και ας δυσκολεύει έτσι τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και η οποία φέρει την ευθύνη της λύσης του εθνικού προβλήματος.

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου