24 Ιανουαρίου 2018

Κάποιες εισβολές του Ρουβίκωνα σε Γελοιογραφίες

Συχνά - πυκνά πλέον ο "Ρουβίκωνας" εισβάλλει σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, πραγματοποιεί καταλήψεις και κάθε μορφής παρεμβάσεις, "ενημερώνει" με φυλλάδια, αναρτήσεις και βίντεο... Και όλα είναι εύκολα!
 «Όλα είναι ευκολότερα με Τσίπρα και Τσακαλώτο» είχε πει πρόσφατα Ντάισελμπλουμ. Και ο "Ρουβίκωνας" τον δικαιώνει! Τουλάχιστον στο σκίτσο (επάνω αριστερά) του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Με την ανοχή της πολιτείας σχολιάζουν πολλοί. Γεγονός είναι πάντως ότι η "αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας" (όπως αυτοχαρακτηρίζεται), κατορθώνει και παραμένει στην επικαιρότητα.

Σήμερα το πρωί (24.1.2018), μέλη του "Ρουβίκωνα", 20 με 25 άτομα, πραγματοποίησαν εισβολή στην ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών, στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι. Αφού πέταξαν φυλλάδια για τους πλειστηριασμούς αποχώρησαν χωρίς, όπως συνήθως, να γίνει καμιά προσαγωγή από την αστυνομία.

Μια εβδομάδα πριν, την Τεταρτη (στις 17.1.2018) 20 περίπου μέλη της ομάδας "Ρουβίκωνας" εισέβαλαν, μέρα μεσήμέρι, στο υπουργείο Οικονομικών από την είσοδο της οδού Νίκης, στο Σύνταγμα. Πέταξαν φειγ-βολαν με συνθήματα κατά της φορολογίας και των πλειστηριασμών. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι έφτασαν ως το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στη συνέχεια αποχώρησαν. Δυο ακόμα σχετικά σκίτσα:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Να θυμίσουμε κάποια ακόμη χαρακτηριστικά περιστατικά:

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εισβολή περίπου 20 μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επί της λεωφόρου Μεσογείων, στις 17.11.2017. Πέταξαν φέιγ βολάν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου. Δεν έγιναν συλλήψεις.

Στον Ευαγγελισμό. H ομάδα του Ρουβίκωνα, εισέβαλε στις 25.10.2017 στον «Ευαγγελισμό», σε γραφείο γιατρού, τον οποίο κατηγόρησε ότι παίρνει φακελάκια από ασθενείς.

Στη Βουλή. Περίπου 30 άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», αφού κατάφεραν στις 26.7.2017 να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς, έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα». Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά κάποια άτομα, τα οποίο όμως στην συνέχεια, σύμφωνα με όσα έγραψε τότε ο τύπος, μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, αφέθηκαν ελεύθερα.

Κάποιες ακόμη γελοιογραφίες:

Με το νέο χρόνο, το φλουρί στο Ρουβίκωνα! Σε σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

Αντιπροσωπεία του "Ρουβίκωνα" στον ...ΠτΔ. Δεν αποκλείεται να το δούμε και αυτό! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή:

Σε σχέση με το ιστορικό «ο Ιούλιος Καίσαρας διέβη τον (ποταμό) Ρουβίκωνα». Σκίτσο του Πάνου Ιατρίδη στο panosiatridis.gr:

Όμως, ο "Ρουβίκωνας" δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα, μπορεί να λύσει κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα αυτό με το άγαλμα Phylax, τουλάχιστον στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή! (Σχετική ανάρτηση: Γκρέμισαν τον Phylax από το βάθρο του )

Και σίγουρα έχει συνέχεια...

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου